Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.04.2013.

16:37

PL: Prvenac Japana, Srbi uz Špance

Šinđi Kagava postao je u ponedeljak prvi Japanac koji je osvojio Premijer ligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Japan je 38. država čiji predstavnici osvajali takmičenje od kada je reformisano u leto 1992.

Nemanja Vidić produžuje niz srpskih šampiona, a sa četiri različita fudbalera (Kežman, Ivanović, Kolarov) Srbija odlično stoji na večnoj listi – ispred nje su samo četiri fudbalske velesile.

Prirodno, najviše šampiona Premijer lige dala je Engleska – 68 igrača koji imaju pravo nastupa za nacionalni tim Gordog Albiona dobilo je šampionske medalje.

Od ostatka sveta očekivano prednjače Francuzi – zahvuljujući pre svega Eriku i Vengerovoj brigadi čak 20 momaka sa druge strane Lamanša skakalo je na centru terena dok su na njih padale konfete.

Robin van Persi i Aleks Bitner podigli su Holanđane u dvocifrenu zonu, sada ih je 11. Slede Portugalci sa 8, Braziulci i Argentinci sa po 6.

Iza njih je šarena petočlana grupa sa po 4 šampiona, a u njoj su uz „domaće“ Škote i Irce još i Obala Slonovače, Srbija i trostruki uzatopni osvajač velikih takmičenja Španija.

Iza nas su dve domaće nacije – Vels i Severna Irska (po tri), kao i Nemačka (3) i Italija (1).

Ostatak jugoistočne Evrope (ceo prostor između Švajcarske, Moldavije i Kipra) ukupno ima samo tri predstavnika – Bugarima je titulu doneo Berbatov, a Edin Džeko i Stefan Savić doneli su po jednu titulu za BiH i Crnu Goru.

Turci, Hrvati, Grci, Rumuni i Mađari još uvek čekaju na prvu medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve