Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.04.2013.

10:43

Spektakl, 4:0, ali suđenje!?

Fantastičnu utakmicu na Alianc areni između Bajerna i Barselone u polufinalu Lige šampiona malo je pokvarilo očajno suđenje.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Naime, sudija je propustio da tri puta dodeli penal domaćinu, ali su isto tako Bavarci i postigli tri neregularna gola!

Prvi ’sporan’ momenat dogodio se u 15. minutu kada je nakon prodora i udarca Lama lopta pogodila u ruku Đerara Pikea. Sudija Kasai je međutim osao nem.



Kasai je propustio da pokaže na ’belu tačku’ i kada je Aleksis Sančes blokirao udarac Dante, što je takođe izgledalo kao očigledan penal.



Barsa je protestvovala kod prvog gola koji je postigao Miler, jer je prethodno Dante faulirao Alvesa u skoku i tako asistirao stelcu.



U drugom poluvremenu, Bajernu nije dosuđen i treći penal. Ponovo je u pitanju bilo igranje rukom, ovoga puta Bartre, a nekoliko desetina sekundi nakon toga Bavarci su postigli drugi gol.

Strelac tog gola bio je Mario Gomes, koji je lagano ubacio loptu u mrežu posle dodavanja Milera, ali je bio u ofsajdu pa ni taj gol nije regularan.

Poslednju veliku grešku sudija je napravio kod trećeg gola Bajerna, Miler je očigledno faulirao Albu i tako omogućio Robenu da savlada Viktora Valdesa.

Dakle, UEFA bi morala da se pozabavi suđenjem u Ligi šampiona, pošto su velike greške postale prečeste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve