Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.04.2013.

22:58

LŠ: Može li Borusija kao Bajern?

U sredu od 20.45 časova nas očekuje drugi polufinalni meč Lige šampiona u kojem se u Dortmundu sastaju Borusija i Real Madrid.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

U prvom polufinalu Bajern je u Mihenu sa ubedljivih 4:0 pobedio Barselonu.

Dortmund i Real su se ove sezone već sastajali u grupnoj fazi takmičenja. ’Milioneri’ su na svom stadionu slavili sa 2:1, dok je u Madridu bilo 2:2.

Borusija je do polufinala stigla preko Malage. U prvom meču u Španiji nije bilo golova, ali je u Nemačkoj viđena prava drama, posle koje je Dortmund slavio golovima u sudijskoj nadoknadi (3:2).

’Kraljevski klub’ je, čini se, imao nešto lakši posao protiv Galatasaraja. Madirđani su na svom stadionu slavili sa 3:0, dok je u Istanbulu bilo 3:2 za domaću ekipu.

Sigurno je da nas u sredu uveče čeka duel dve sjajne ekipe, s jedne strane devetostruki osvajač Lige šampiona – Real, sa druge šampion iz 1997 - Borusija.

Polufinale ovog takmičenja Dortmund i Real igrali su u sezoni 1997/1998, u kojoj su ’milioneri’ bili aktuelni šampioni.

Ono što je sigurno ostalo upamćeno sa tog dvomeča je situacija u kojoj se srušio gol na Santijago Bernabeuu. Madriđani su slavili sa 2:0 i plasirali se u finale. Golom Predraga Mijatovića pobedili su Juventus i osvojili sedmu Ligu šampiona.

Obe ekipe u duel ulaze nakon pobeda u domaćim šampionatima. Dortmund je pobedom nad Majncom upisao petu uzastopnu pobedu, a Real je slavio protiv Betisa i nastavio niz od devet utakmica bez poraza.

Varnice su počele odmah nakon što je obavljen žreb u Nionu. Žoze Murinjo bio je na prvom narednom meču Dortmunda, koji je na Signal Iduna Parku ugostio Grojter Firt i slavio sa ubedljivih 6:1.

Jirgen Klop je tada izjavio da Portugalac nije morao da dolazi u Nemačku, jer bi on mogao preko telefona da mu kaže da je Dortmund prilično pristojna ekipa.

Murinjo je na to odgovorio da Klop o Realu priča svaki dan.

Vest dana u vezi sa aktuelnim šampionom Bundeslige je to da će jedan od najboljih igrača tog tima Mario Gece od naredne sezone nositi dres minhenskog Bajerna.

Klop je rekao da nikako nije mogao da spreči mladog fudbalera da pređe u redove Bavaraca.

Nemac je dodao da sve negativne emocije navijači treba da ostave kod kuće i da naprave atmosferu u kojoj velikan poput Real Madrida neće moći da se snađe.

Žoze Murinjo je izjavio da očekuje napadačku igru domaće ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve