Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.04.2013.

14:45

B92: Tumba odlazi, Nađ v.d.s.d?

Ljubiša Tumbaković napustiće mesto sportskog direktora FK Partizan kako bi preuzeo kineski Vuhan Zala, saznaje B92.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Odlazak Tumbakovića najavljen je pre nekoliko dana kada se pričalo o njegovom sukobu sa Upravnim odborom, ali je klub sve demantovao istakavši da odnosi nikad nisu bili bolji.

Kako B92 saznaje, Tumbaković je dugo imao na stolu ponudu Vuhana, ali je odlučio da je prihvati tek nakon što je ušao u otvoreni sukob sa upravom Partizana, na čelu sa predsednikom Draganom Đurićem.

U toku dana brojni kineski sajtovi su preneli da je predsednik Vuhana postigao dogovor sa Tumbakovićem, koji će imati zadatak da sa klubom izbori opstanak u Superligi. Iz Partizana ističu da Tumbaković još nije prihvatio ponudu Vuhana.

"Tumbaković ima ponudu iz Kine, jedno od brojnih koje je dobio. Na njemu je da odluči da li će je prihvatiti ili ne", objasnio je za B92 portparol FK Partizan Dragan Velanac.

"Sve se dogodilo odjednom, u noći izmedju nedelje i ponedeljka. Zvali su me u pola tri noću, rekli da su ostali bez trenera i da veruju da samo ja mogu da ih spasem ispadanja, jer su na šest utakmica osvojili samo bod. Morao sam da odgovorim odmah i presekao sam istog trenutka, rekao sam hoću", izjavio je Tumbaković za beogradski sportski dnevnik 'Žurnal'.

U utorak će se u klubu raspravljati o Tumbakovićevom mogućem odlasku, na redovnoj sednici Upravnog odbora, od 14.30. Ukoliko direktor zaista odlazi, u utorak će na njegovu poziciju biti postavljen vršilac dužnosti. Kako saznajemo, najviše izgleda da dobije mesto vršioca dužnosti ima Albert Nađ.

Posle sednice biće organizovana konferencija za medije, kada će biti saopšteno da li Tumbaković ostaje, ili ide u Kinu, kako tvrde tamošnji mediji.

Tumbaković je pet godina radio u Kini kao trener Šendong Lunenga, sa kojim je bio šampion 2006. i 2008. godine.

Dosadašnji trener Vuhana, Ženg Ksiong podneo je ostavku u nedelju, nakon poraza od Gvangdžu F&F 2:0 na svom terenu u subotu.

Vuhan Zal je posle šest kola pretposlednji u kineskoj Superligi, sa samo jednim bodom. Nije poslednji na tabeli zahvaljujući kazni koju ima Tianđin Teda, koja je na dnu tabele sa -3 boda, i pored tri remija.

Od srpskih fudbalera za Vuhan nastupa Novak Martinović, nekadašnji defanzivac BSK Borče, OFK Beograda, Smedereva i rumunske Steaue.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve