Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.04.2013.

15:03

Rišairo i Špoljarić: Srbija od leta

Mladi fudbalski talenti Rišairo Živković i Matija Špoljarić trebalo bi da debituju za naše selekcije tokom leta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dva fudbalera srpskog porekla, rođena i odrasla u inostranstvu, do tada će završiti formalnosti oko dobijanja pasoša naše zemlje.

Dva mladića prave uspešne kategorije u ozbiljnim fudbalskim ligama – Živković je sa 16 godina stigao do prvog tima Groningena, a Špoljarić je junior madridskog Atletika.

Selektor tima sastavljenog od igrača rođenih 1995. i kasnije Veljko Paunović potvrdio je za B92 da potpuno računa na Rišaira Živkovića, koga smatra velikim talentom.

Momak čija je majka Srpkinja, a otac sa Antila, imao je i poziv holandske selekcije, ali se odlučio za Srbiju. Živković je rođen u septembru 1996, a odigrao je četiri ligaška meča i jedan u kupu.

Špoljarić je sin nekadašnjeg fudbalera OFK Beograda Milenka. On je veći deo karijere proveo na Kipru (11 godina u Apolonu iz Limasola), i za nacionalnu reprezentaciju te zemlje odigrao 21 meč. Danas vodi školu fudbala na Afroditinom ostrvu.

Milenko je rođen u Belišću, na obali Drave, pa je na osnovu toga njegov sin mogao da igra i za selekciju Hrvatske, koja je bila veoma zainteresovana za Matiju. Zainteresovani su bili i Kiprani, ali je presudilo to što ga je upravo Paunović otkrio i doveo u juniore Atletika pre dve godine, pa će i talentovani plejmejker nositi srpski dres.

S obzirom na to da je prošle nedelje napunio 16 godina, on ima pravo nastupa u selekciji sa igračima rođenim 1997. i kasnije.

B92 će se u narednom periodu detaljno baviti ovim i drugim talentovanim momcima, kao i aktivnostima ljudi iz FSS na otkrivanju talenata srpskog porekla širom planete, da bi na njih mogao da računa naš tim, a ne Austrija, Švajcarska, Španija ili Nemačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve