Nova vest
Fudbal

Subota, 30.03.2013.

20:32

Surovi Bajern – 9 'komada' HSV-u

Fudbaleri Bajerna cele sezone superiorni su u Bundesligi, a svoju nadmoć demonstrirali su i u meču sa Hamburgerom – 9:2 na Alijanc Areni.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Posle 27. kola Bajern ima 72 boda, dvadeset više od Borusije Dortmund. Junak meča bio je Klaudio Pisaro, koji je dao četiri gola.

Bavarci su četvrti put u istoriji postigli devet golova na jednom meču, prvi put od duela sa Kikers Ofenbahom 1984. godine (9:0).

Poslednji put 11 golova palo je na meču BL 2006. godine, kada je Šalke dobio Bajer Leverkuzen sa 7:4. Najveću pobedu u Bundesligi u istoriji Bajern je ostvario 1971. godine, kada je razbio Borusiju Dortmund sa 11:1.

Takođe, ovim trijumfom Bajern je postao prvi tim u istoriji Bundeslige koji je tri uzastopne utakmice kod kuće dobio sa barem pet golova razlike.

Festival golova u Minhenu otvorio je Šaćiri u petom minutu, Švajnštajger je u 19. minutu duplirao prednost, a posle pola časa igre bilo je 3:0 posle prvog gola Pisara.

Do kraja poluvremena Roben i Pisaro po jednom su zatresli mrežu Adlera, a početkom drugog poluvremena 34-godišnji Pisaro postigao je najlepši gol na meču, petom na dodavanje Robena.

Roben je postigao novi gol, zatim je Pisaro povisio na 8:0 pre nego što je Bruma konačno dao počasni pogodak za goste. Međutim, samo minut kasnije Riberi daje deveti gol za Bajern, a konačnih 9:2 postavio je Vesterman na četiri minuta do kraja.

Gojko Kačar igrao je poslednjih desetak minuta za tim sa severa Nemačke.

U mečevima odigranim ranije pobede su ostvarili Borusija Dortmund, Šalke i Bajer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve