Nova vest
Fudbal

Subota, 30.03.2013.

14:46

Kompani kupio klub, počinje sa dna

Kapiten Mančester Sitija Vensan Kompani postao je novi vlasnik FK Bielda, poslednjeplasirane ekipe belgijske treće lige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Reprezentativac Belgije kupio je klub koji je ove sezone na 28 utakmica zabeležio samo dve pobede, a u poslednjih 45 mečeva ukupno ima sedam trijumfa.

Kada je Kompani objavio svoju odluku, svi su se čudili, ali je Belgijanac odlučio da na sva pitanja odgovori na novom sajtu koji je registrovao, a čija adresa glasi - www.WeStartFromScratch.com (www.PočinjemoSaDna.com).

"Mladi u Briselu, u svim opštinama, predstavljaju pravi multikulturalni miks i ja verujem da se njihovi talenti i potencijali otpisuju prerano. Odrastao sam u Briselu, jedan sam od njih i znam da ako se trud usmeri u pravom smeru, oni su u stanju da urade svašta...samo ako im se pruži šansa“, stoji u saopštenju.

Kompani želi da uz pomoć grada mlade nauči ne samo sportu, već i da im pomogne u svakodnevnom (često jako teškom) životu. On je na sajtu dodao da zbog obaveza u Sitiju, ali i u belgijskoj reprezentaciji neće biti u stanju da vodi projekat, već će za to biti zadužena njegova sestra i ljudi koje će zaposliti.

"Kada kažemo da počinjemo ispočetka, bukvalno mislimo da: Počinjemo sa dna!

Navijači moraju da nose klub, sadašnji, ali i oni budući. Moraju da postanu srce kluba. Zato želimo da oni smisle novo ime, novi grb, novi slogan i nove boje za dresove. Nemamo vremena za gubljenje, počnimo od danas da smišljamo ime za tim“, napisao je Kompani na sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve