Nova vest
Fudbal

Subota, 30.03.2013.

11:35

Lige 5: Derbi Italije, Bajern slavi

U nedelju rimokatolici proslavljaju Vaskrs, pa će većina fudbalskih utakmica u zapadnoj Evropi da se igra u subotu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Derbi vikenda će svakako biti "Derbi Italije" između Intera i Juventusa, dok Bajern u Bundesligi ima šansu da zvanično osvoji titulu.

Čelsi, Totenhem, Arsenal i Everton nastavljaju u Premijer ligi borbu za plasman u Ligu šampiona, dok je u Primeri gužva u borbi za poziciju koja vodi u kvalifikacije. U francuskoj, dva Olimpika nastavljaju poteru za Pari Sen Žermenom.

Lider Premijeršipa Junajted gostuje Sanderlendu, dok će Barselona i Real Madrid pokušati da prođu bez povreda i preteranog umora u Vigu i Saragosi.

Milan i Napoli na gostovanjima u Veroni i Torinu jure lidera Juventus, dok će Atletiko Madrid i Valensija igrati derbi kola u Primeri.

Premijer liga, 31. kolo: Svrake kod Sitija, Totenhem u Velsu

Osam kola pre kraja sezone u Premijer ligi šampion je praktično poznat, ali se nastavlja borba za Ligu šampiona i opstanak.

Kolo će u 13:45 otvoriti upravo lider Mančester Junajted koji će možda i u kombinovanom sastavu gostovati Sanderlendu.

Aktuelni šampion Siti dočekuje u jednom od interesantnijih duela Njukasl, dok Arsenal igra sa Redingom. Čelsi i Totenhem gostuju Sautemptonu, odnosno Svonsiju.

Vest Hem i Vest Bromvič će igrati na Apton Parku, Vigan čeka Norič, dok će Everton ugostiti Stouk. U nedelju, Liverpul gostuje Asvon Vili, a kolo će se završiti u ponedeljak veče kada se u malom londonskom derbiju sastaju Fulam i KPR.

Premijer liga, 31. kolo:
13:45 Sanderlend - Mančester Junajted
16:00 Arsenal - Reding
16:00 Mančester Siti - Njukasl
16:00 Sautempton - Čelsi
16:00 Svonsi - Totenhem
16:00 Vest Hem - Vest Brom
16:00 Vigan - Norič
18:30 Everton - Stouk Siti

nedelja:
14:30 Aston Vila - Liverpul

ponedeljak:
21:00 Fulam - KPR

Primera, 29. kolo: Valensija na Visente Kalderonu

I u Primeri odavno u prvom planu nije borba za titulu, rešeno je skoro i koja će tri tima direktno u Ligu šampiona, ali ne i ko će u kvalifikacije.
Real Sosijedad je iz senke stigao do četvrtog mesta, a u nedelju gostuje Espanjolu koji je u komfornoj zoni.

Kiks tima iz San Sebastijana čekaće Valensija, koja će u derbiju kola gostovati Atletiko Madridu, te Malaga, koja će otvoriti kolo u subotu od 16:00 protiv Rajo Valjekana na Valjekasu.

Lider Barselona i prvi pratilac Real Madrid se verovatno spremaju za Ligu šampiona, duele sa PSŽ-om i Galatasarajame, pa se neće mnogo koncentrisati na gostovanja Selti, odnosno Real Saragosi.

Sevilja će u poslednjem subotnjem meču igrati u Levanteu, a nedelju će da otvori duel Valjadolida i Osasune.

Ovo kolo bi moglo da nam da odgovor da li će se Deportivo vratiti u Segundu, jer 'fenjeraš' gostuje direktnom rivalu za opstanak Maljorki.

Dva meča biće odigrana u ponedeljak, Atletik Bilbao će ugostiti Granadu, dok će se u Sevilji sastati Betis i Hetafe.

Primera, 29. kolo:
16:00 Rajo Valjekano - Malaga
18:00 Selta - Barselona
20:00 Real Saragosa - Real Madrid
22:00 Levante - Sevilja

nedelja:
12:00 Valjadolid - Osasuna
17:00 Maljorka - Deportivo
19:00 Espanjol - Real Sosijedad
21:00 Aletiko Madrid - Valensija

ponedeljak:
20:00 Atletik Bilbao - Granada
22:00 Betis - Hetafe

Serija A, 30. kolo: Inter i Juventus na Meaci

Svi mečevi 30. kola Serije A odigraće se u subotu, a u centru pažnje je "Derbi Italije" između Intera i Juventusa na Đuzepe Meaci.

Juve ima devet bodova više od prvog pratioca Napolija koji će u poslednjem meču kola gostovati upravo u Torinu, pa mu je važno da iz Milana odnese bar jedan bod.

Sa druge strane, "neroazuri" će pokušati da iskoriste pritisak koji je na "staroj dami" koja naredne nedelje gostuje Bajernu u Ligi šampiona.

Inter ima tri boda manje od gradskog rivala Milana koji je na mestu koje vodi u kvalifikacije za LŠ, a koji gostuje Kjevu.

Šansu da se priključe vrhu vrebaju rimski velikani, Lacio dočekuje Kataniju, dok će Roma u Palermu slaviti 20 godina od debija princa Rima, Frančesta Totija.

U Udinama gostuje Bolonja, Parma čeka Peskaru, Sampdorija gostuje Atalanti, dok Đenoa i Sijena igraju meč sezone za ova dva tima.

Serija A, 30. kolo:
15:00 Udineze - Bolonja
15:00 Lacio - Katanija
15:00 Kaljari - Fiorentina
15:00 Inter - Juventus
15:00 Parma - Peskara
15:00 Palermo - Roma
15:00 Atalanta - Sampdorija
15:00 Đenoa - Sijena
18:30 Kjevo - Milan
21:00 Torino - Napoli

Bundesliga, 27. kolo: Bajern za "salataru", šestorka za LŠ

Čak osam kola pre kraja sezone u Bundesligi, Bajern iz Minhena ima šansu da zvanično osvoji titulu.

Bavarci imaju prednost od 20 dodova, i ako u subotu savladaju Hamburg, a Borusija Dortmund ne osvoji tri boda u Štutgartu, "salatara" će se i zvanično preseliti na "Alijanc arenu".

U drugom planu biće borba za mesto koje vodi u kvalifikacije za LŠ, a na koje pretenduje šest klubova.

Ajntraht gostuje davljeniku Grojter Firtu, Šalke dočekuje Hofenhajm, Majnc igra sa Verderom, a Menhengladbah gostuje jednom od konkurenata Frajburgu.

Bajer Leverkuzen igra u Diseldorfu sa Fortunom, dok će se uz duel Grojtera i Ajntrahta u nedelju igrati fudbal i u Volfsburgu, gde gostuje Nirnberg.

Bundsliga, 27. kolo:
15:30 Šalke 04 - Hofenhajm
15:30 Štutgart - Borusija Dortmund
15:30 Frajburg - Borusija Menhengladbah
15:30 Majnc 05 - Verder Bremen
15:30 Augzburg - Hanover 96
15:30 Fortuna - Bajer Leverkuzen
18:30 Bajern Minhen - Hamburger SV

nedelja:
15:30 Volfsburg - Nirnberg
17:30 Grojter Firt - Ajntraht

Liga 1: Lion i Marsej moraju da odgovore PSŽ-u

Novo kolo u Ligi 1 otvoreno je derbijem, lider PSŽ je savladao šampiona Monpelje, i zadao domaći zadatak Olimpicima, Lionu i Marseju.

Lion dočekuje Sošo i samo pobeda ga ostavalja u trci za titulom, a još manje prava na kiks ima Marsej, koji gostuje Nici u lokalnom azurnom okršaju.

Interesantna je i borba iza ova tri tima, Monpelje bi mogao da izgubi korak za Sent Etjenom, Nicom i Lilom koji pretenduju na poziciju koja vodi u Ligu Evrope.

Sent Etjen gostuje Troi, dok Lil ide u Bres. U ostalim mečevima, Ažaksjo čeka Tuluz, Rims ide u Evijan, a Bordo dočekuje Lorijan. Ren igra sa Nansijem, a Bastija gostuje Valensijanu.

Liga 1, 30. kolo:
PSŽ - Monpelje 1:0

subota:
17:00 Troa - Sent Etjen
20:00 Ažaksjo - Tuluz
20:00 Evijan - Rems
20:00 Bordo - Lorijan
20:00 Ren - Nansi
20:00 Valensijan - Bastija

nedelja:
14:00 Nica - Olimpik Marsej
17:00 Brest - Lil
21:00 Olimpik Lion - Sošo

Ostatak Evrope: Dramatično u Holandiji; Galata, CSKA, Benfika čuvaju tron

Ništa manje interesantno neće biti u ostalim evropskim ligama. U Belgiji počinje plej-of za titulu, a lider Anderleht dočekuje Genk.

Ajaks, PSV, Fejenord i Vitese nastavljaju trku za titulu u Holandiji. "Kopljanici" dočekuju NEC, PSV gostuje Rodi, Herenven čeka Fejenord, dok Vitese igra sa Cvoleom.

Galasataraj tokom nedelje očekuje gostovanje Real Madridu, ali mu Fenerbahče i dalje diše za vratom u Turskoj, pa mora da slavi protiv Istanbula.

Fener je u dobroj formi, što bi trebalo da potvrdi protiv pretposlednjeg Akhisara. Bešiktaš vreba iz drugog plana, ali da bi zadžao korak mora da slavi u Mersinu.

Zanimljivo postaje u Rusiji, CSKA će u Alanji najverovatnije da zadrži niz pobeda, dok Anži mora da slavi u Krasnodaru ukoliko i dalje sanja titulu.

Kolo je otvoreno u Kazanju gde je Rubin savladao Lokomotivu i dodatno ugrozio poziciju Slavenu Biliću, dok šampion Zenit igra u Groznom.

Benfika ima, za portugalske prilike, velikih četiri boda prednosti nad Portom, i nema nameru da je ispusti. To ne ide na ruku Rio Aveu koji stiže u Lisabon, a kojem su potrebni bodovi ukoliko želi u Evropu.

Sa druge strane, Porto više nema pravo na kiks, a prva prepreka je Akademika. U derbiju kola sastaju se dva Sportinga, Braga i Lisabon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve