Nova vest
Fudbal

Subota, 30.03.2013.

10:19

Mitrović: Nema više nervoze

Dobio je šansu kao 17-godišnjak, ali pre talenta pokazao nezgodan temperamanet, međutim, Aleksandar Mitrović je okrenuo list.

Izvor: B92, Novosti

Autor:B92, Novosti

Default images

Njegove ishitrene reakcije, nervoza i problematično ponašanje dovele su u pitanje njegov neosporni talenat, ali je mladi napadač Partizana utišao sve kritičare.

Zimska pauza ga je potpuno promenila, od proleća gledamo momka bi za nekoliko godina mogao da briljira i u najjačim evropskim ligama.

Za njega je 2013. počela golovima u Partizanu, a onda je i u mladoj selekciji pokazao šta od njega zaista može da se očekuje.

"Sigurno je da mi mnogo znači dobar start i dva gola u mladoj reprezentaciji, ali podjednako prijaju i pohvale od selektora na račun mog ponašanja. Mislim da sam poradio i na tom segmentu, mirniji sam i koncentrisan na igru u potpunosti. Nema više nervoze", prokomentarisao je Mitrović popravljanje imidža.

Glad za golovima kod Mitrovića je primetna pri svakom kontaktu sa loptom, bilo da se radi o treningu ili utakmici. U četvrtak pre podne, posle nekoliko neuspešnih pokušaja, pao je na travu, uz uzvik: "Otpustio ventil", pa ga je čak i pomoćni trener Varga bodrio.

"Nisam mogao nikako da dam gol, ali dobro, biće sve u redu na utakmici. Eto, neka uđe protiv Kule sve što sada nije htelo. Vežbao sam i slobodnjake, valjda ću i ja protiv Hajduka uspeti da šutnem neki".

Dva gola u test-meču protiv Bugarske izbacila su Mitrovića u prvi plan među "orlićima". Poseta Staroj Pazovi i razgovor sa selektorom najjačeg državnog tima Sinišom Mihajlovićem najavljuju da bi u slučaju kontinuirano dobrih partija uskoro moglo da dođe do prekomande.

"Razgovarao sam sa selektorom Mihajlovićem tada i objasnio mi je da ću biti pozvan u slučaju da Šćepović ne bude mogao da igra. To je to, rekao mi je da nastavim dalje da treniram pa ćemo videti. Normalno je da bih voleo da igram za A reprezentaciju, ali idem korak po korak, biće vremena i za tu priču. Zasada sam okrenut Partizanu i mladoj reprezentaciji", završio je Mitrović.

Pauza izazvana reprezentativnim obavezama je završena, vreme je za povratak prvenstvenim okršajima. Partizan u nedelju očekuje gostovanje kulskom Hajduku.

"Pokazali smo i u prve četiri utakmice da uvek ulazimo sa istim motivom, bez respekta prema protivniku. Verujem da pauza nije ostavila traga na našu formu i da ćemo, posle četiri pobede na startu proleća, u Kuli zabeležiti i petu", očekuje Mitrović.

18-godišnji centarfor je ove sezone odigrao 27 utakmica za Partizan i postigao 12 golova, sedam u Jelen Superligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve