Nova vest
Fudbal

Subota, 30.03.2013.

01:23

B92: Novac Gazproma stigao u Zvezdu

U petak je na račun FK Crvena zvezda stigao novac "Gazproma". Isplaćeni su Radna zajednica, četiri kluba, bivši i sadašnji trener, dve banke, nekoliko igrača.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Isplaćen je deo duga bivšem treneru Aleksandru Jankoviću, ali i rata novom Sa Pintu, njegovom pomoćniku Mutinju, kao i igračima Petkoviću, Asamoi i Daudi.

Kako saznajemo, uplaćene su i dogovorene rate klubovima: FK Sloboda, FK Borac, FK Spartak i FK Jagodina.

Nekoliko mesečnih rata ruske kompanije "pokrile" su mnogo dugova komunalnim preduzećima, za utrošenu električnu energiju, grejanje, firmi "Beogradski vodovod" kao i za skidanje blokade kompanije za obezbeđenje "SIG".

Iako se nakon dolaska novca iz Sankt Peterburga lakše diše u klubu, zapravo način na koji je iskorišćena ta finansijska „injekcija“ i to samo u jednom danu, pokazuje koliko je situacija u klubu teška.

Deo novčanih sredstava iskorišćen je, kao što je i najavljeno, za isplate sedam mesečnih plata radnicima u klubu, u bruto iznosu, ali je deo novca upotrebljen i za "povezivanje" staža ljudima koji su mnogo godina u klubu i pred penzijom: Dragoslavu Šekularcu, Petru Krivokući, Miši Odaviću...

Konačno, crveno-beli su isplatili i deo dugovanja dvema bankama: "Marfin" i "EFG" Banci. Ovim isplatama završena je prva faza u sanaciji FK Crvena zvezda koju "guši" ogroman dug.

Podsetimo, od polovine novembra 2012.godine, nova uprava je utvrdila stanje i konačan „minus“, uspela je da odblokira račun koji je godinu dana bio "u mirovanju", smanji i reprogramira deo obaveza, isplati deo najhitnijih dugovanja.

Druga faza praktično počinje nakon vikenda, kada čelni ljudi kluba kreću u obezbedjivanje sredstava za evro licencu, ali i sređivanje stanja sa ugovorima i procentima menadžera većine igrača, kao i sa sredjivanjem stanja u omladinskoj školi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve