Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.03.2013.

19:53

Sin čelnika FIFA svedok-saradnik

Darjan Vorner, sin bivšeg potpredsednik FIFA Džeka Vornera, postao je svedok-saradnik u istrazi FBI o korupciji u međunarodnom fudbalu, saznaje Rojters.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Izvor Rojtersa potvrdio je da će Darjan Vorner biti svedok-saradnik, ali odbio je da obrazloži njegovu ulogu u slučaju. Takođe, još se ne zna hoće li neko i kada biti otpužen. Mlađi Vorner nije bio dostupan za komentar.

Od leta 2011. godine FBI istražuje više od 500 hiljada dolara koje je Fudbalska unija Kariba uplatila na račun ofšor kompanije na čijem je čelu Čak Blejzer, visoki zvaničnik u fudbalu u SAD.

Još nije poznat ni tačan obim istrage, a Blejzer je 2011. godine tvrdio da je preko tih uplata kompaniji Džek Vorner njemu vraćao novac od pozajmice 2004. godine.

Džek Vorner bio je predsednik KONKAKAF-a, potpredsednik FIFA, a trenutno obavlja funkciju ministra za nacionalnu bezbednost u svom Trinidadu i Tobagu.

Portparola Džeka Vornera rekao je da ni otac ni sin neće davati nikakve izjave za medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve