Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.03.2013.

13:25

Karadžić: Nema boljeg od mene

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić smatra da dobro radi svoj posao i još jednom je pružio podršku selektoru Siniši Mihajloviću.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Karadžić je dodao da ne želi promenu selektora kao i da bi Mihajlović trebalo da vodi reprezentaciju i u narednim kvalifikacijama.

Srbija drugi put zaredom neće igrati na jednom velikom takmičenju, pošto je izgubila šanse da se nađe na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

"Zna se koja je odgovornsot predsednika, ja bih bio odgovoran da je Savez u minusu pet miliona, da nam kasne plate i nemamo za putovanja. Moj posao je jasan, ali ne bežim od odgovornosti u svakom segmentu i mislim da FSS bolje da ne postoji, ukoliko njegov rad zavisi od jednog čoveka. Neću sigurno otići zbog pritisaka, ali ću otići dva dana ranije nego što mnogi misle. Izgleda da Srbija trenutno nema boljeg od mene ili sam ja najmanje loš", rekao je Karadžić.

Karadžić je izjavio da se ne razmišlja o smeni selektora Siniše Mihajlovića i da će on ostati na klupi državnog tima do kraja ovih kvalifikacija, a nada se i do kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. godine.

"Uopšte ne razmišljamo o smeni, jer je Mihajlović okupio sve mlade snage koje ima srpski fudbal i uveren sam da ćemo za godinu-dve na jedan duži period imati reprezentaciju koja je najbolja u ovom delu Evrope. Istina, nije da nije bilo i nekih grešaka, ali sve je to zbog isporbavanja velikog broja igrača. Sada se to smanjuje i siguran sam da ćemo spremno dočekati kvalifikacije za EP", rekao je Karadžić novinarima posle prezentacije Projekta Nacionalni stadion Srbije.

Karadžić je podsetio da je Mihajlović imao maksimalnu podršku kada je dolazio na mesto selektora i da je uoči starta kvalifikacija bilo jasno da ćemo se teško plasirati na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

"Znali smo da imamo tešku grupu, a realno dve reprezentacije su bolje od nas i naravno da "bol bolujemo i tugu krijemo", jer nismo na SP. Slažem se da smo mogli bolje da odigramo u Zagrebu, ali isto tako tvrdim da smo bili u grupi u kojoj su Bosanci, već sada bismo izborili plasman na SP. Podsećam cilj je bio da odemo ne jedno od dva velika takmičenja i ubeđen sam da ćemo igrati na EP u Francuskoj", kazao je Karadžić.

Prvi čovek FSS naveo je da će biti analize rada selektora, ali ukoliko se on bude pitao, Mihajlović će voditi ekipu i u narednim kvalifikacijama.

"Naravno da ćemo porazgovarati sa selektorom da vidimo šta on misli, jer je na početku kvalifikacija izneo stav o odlasku ukoliko ne odemo u Brazil. Saslušaćemo i šta misli nacija, celokupna javnost, ali ako se ja pitam, Mihajlović treba da ostane jer je formirao dobar i mlad tim", poručio je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

353 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve