Nova vest
Fudbal

Petak, 22.03.2013.

23:26

Policija privela 65 osoba u Zagrebu

Zagrebačka policija privela je ukupno 65 osoba u Zagrebu tokom i nakon utakmice Hrvatska - Srbija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ljudi su hapšeni zbog korišćenja pirotehničkih sredstava, pijanstva i falsifikovanja ulaznica za utakmicu na stadionu "Maksimir".

Kako je saopšteno iz policije, do početka utakmice na obradu je privedeno deset lica, nakon prvog poluvremena 17, a nakon završetka susreta 38 osoba.

Policija navodi da je posle utakmice 25 osoba privedeno zbog alkoholisanosti, pet zbog posedovanja i paljenja pirotehničkih sredstava, dve zbog falsifikovanja ulaznica, dok se za ostale privedene osobe utvrdjuju elementi prekršajne odgovornosti.

Iz rejona stadiona privedeno je 30, dok je sa centralnog zagrebačkog Trga bana Jelačića privedeno osam lica.

Hitna pomoć je intervenisala na Jelačićevom trgu u četiri slučaja, tri zbog pijanstva i u jednom slučaju zbog lakše opekotine na licu devojke koja je pogođena bakljom.

Na stadionu u Maksimiru, na kome je bilo 35.007 gledalaca, zabeleženo je neprimereno navijanje, odnosno zviždanje na srpsku himnu i grupno vikanje antisrpskih parola, kao i paljenje dve baklje od kojih je jedna zapalila transparent okačen o ogradu, a što je brzo ugašeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve