Nova vest
Fudbal

Petak, 22.03.2013.

17:07

Srbija se pobedila na Maksimiru 0:2

Fudbalska reprezentacija Srbije oprostila se od SP u Brazilu, porazom na Maksimiru od Hrvatske – 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Hrvati su oba gola dali u prvom poluvremenu, posle početničkih grešaka srpskih fudbalera, strelci su bili Mandžukić u 22. i Olić u 39. minutu.

Neočekivana postavka Siniše Mihajlovića obila se o glavu našem timu, koji se razigrao tek u drugom delu, kada je propustio tri stopostotne prilike. Hrvati nisu igrali preterano dobro, ali su iskoristili šanse i rutinski pobedili.

Hrvatska: Pletikosa, Ćorluka, Šimunić, Strinić (82' Lovren), Srna, Modrić, Kovačić, Rakitić, Kranjčar (63' Vida), Olić (80' Vukojević), Mandžukić.

Srbija: Brkić, Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov, Radovanović, Ignjovski (76' Petrović), Stevanović (57' Tadić), Tošić, Đuričić, Šćepović (9' Đorđević).

Hrvati su imali više šuteva (9-5), šuteva u okvir gola (5-4) i prednost u posedu (55-45).

Na polovini kvalifikacija Srbija i dalje ima 4 boda, Hrvati čak 13, a Belgija bi pobedom mogla da ih dostigne i izbije na prvo mesto.

Srbiju u utorak čeka meč sa Škotskom u Novom Sadu.

Drugo poluvreme

Kraj: Srbija porazom ispada iz borbe za Brazil.

92: Nova šansa za Srbiju, Tadić ponovo u šansi, Pletikosa brani. U drugom delu Srbija je imala tri stopostotne prilike.

88: Ritam utakmice potpuno je pao, Hrvati su zadovoljni rezultatom, Srbija se još i trudi.

82: Olić izlazi. Vukojević ulazi. Ovacije za igrača utakmice.

80: Ponovo radi Tadićeva peta, idealno izbačenmo ka Kolarovu na krilo, ali još jednom loš centaršut igrača Mančester Sitija.

78: Ako se Stojković povredio u 47. minutu, ko zna šta se desilo u 78. Tadić briljantno petom izbacuje celu odbranu. Đuričić sâm pred Pletikosom, koji brani, Đorđević naleće na odbitak, ali je Splićanin već preblizu i blokira. Kakva prilika!

76: Petrović menja Ignjovskog, sve izmene su izvršene.

75: Dobra akcija Tošića i Tadića, Hrvati skaču u blok. Korner.

73: Posle nekoliko nepovezanih akcija Srbije, u kojima je našim igračima nedostajala koncentracija da stvore šansu, napali su Hrvati, ali je posle odličnog prodora Kovačića naša odbrana dobro zaustavila Mandžukića.

69: Ulazak Tadića konačno je malo probudio srpski kreativni deo tima. Hrvati su se povukli, ali konačno možemo da vidimo i neku akciju našeg tima.

67: Kako javljaju kolege iz Sportskog žurnala, Srbija je doživela još jednu povredu - kada je Srbija u 47. minutu imala najbolju šansu do sada golman Vladimir Stojković je na klupi poskočio i povredio glavu udarcem u nadstrešnicu. Ukazana mu je lekarska pomoć.

66: Kolarov posle centaršuta greškom izbija petom, srećom pravo u Brkićeve ruke. Publika traži indirekt, igrači znaju da je nerealno.

64: Tošić ponovo ima priliku iz slobodnjaka, ali još nijednom nije uspeo da digne ni prvu stativu.

63: Štimac na teren šalje Vidu i vadi Kranjčara, pa Hrvati igraju onako kako su najavljivali tokom popodneva, sa vidom u odbrani i Srnom na krilu.

60: Sjajan prodor Rakitića i centaršut po petercu, Brkić samo gleda, ali Olić kasni. U sledećih 60 sekundi Brkić brani dvaput.

57: Tadić ulazi umesto Stevanovića. Igrač Torina odigrao je izuzetno slabo.

55: Selektor se setio da u timu ima Dušana Tadića, igrača koji je u najboljoj formi od svih srpskih igrača.

54: Ivanović pravi faul uz korner zastavicu, Brkić iz dva pokušaja hvata loptu.

52: Modrić rutinski prolazi kroz tri igrača, najviše se istakao Ignjovski, a njegov udarac sa 20m prohujao je pored Brkićeve stative.

48: Fantastična prilika za Srbiju. Kolarov je šutnuo sa 20m (prvi šut Srbije na meču), odbitak ka golu šalje Đuričić, Đorđević postavlja nogu, lopta prolazi pored same stative.

47: Pravo s centra Srbija je došla do kornera.

Svi sa srpske klupe su na zagrevanju, čeka se reakcija srpskog selektora na užasnih 47 minuta njegovih izabranika.

Prvo poluvreme

 

 

 

 

 

 

Poluvreme: 2:0 za Hrvate bez mnogo truda. Slavonci su odradili sav posao, po gol, plus asistencija Olića. Igra Srbije ispod svake kritike. Mihina iznenađenja - Stevanović i Radovanović - katastrofalna. Brkić vrlo nesiguran od starta. Kolarov neobjašnjivo slab.

45+: Stevanović u skladu sa igrom u prvom poluvremenu pogrešno izvodi aut. Odmah zatim Olić prolazi kroz 20cm između Nastasića i auta. Srećom, sledi kraj poluvremena.

45: Srna centrira, naša odbrana uspeva da izbaci loptu.

44: Tošić je šokirao ceo stadion - sedam naših igrača čeka slobofni udarac na ivici 16m, ali Bambi daje kratku loptu Kolarovu na 40m, koji je nije očekivao, hrvatsku kontru seče Ignjovski faulom zbog kojeg dobija žuti.

42: Korner za Srbiju, ali lopta preleće sve igrače i odlazi u gol aut.

39: 2:0 za Hrvate, iz pomenutog slobodnjaka Srna centrira, lopta pada u peterac, Brkić najbliži gledalac, Olić kao Mesi - grudima u gol.

37: Kolarov je potpuno van kontrole posle greške koja je dovela do gola, sad je zaradio karton za faul.

35: Luka Modrić sudiji iz Turske duguje zahvalnost za najboljih 20 minuta ove sezone, ali danas verovatno nije zadovoljan, jer je Radovanović igrao rukom, ali je Čakiru to promaklo.

33: Džinejt Čakir spasao je Srbiju novog kiks gola. Radovanović je napravio početničku grešku, Nastasić okrenuo zglob u duelu sa Olićem, mada je vrlo upitno da li je bio faul, a ponovo je ostala situacija 1 na 1.

31: Potpuna bezidejnost Srbije. Mnogo prekida i dalje.

25: Probao je ponovo Đuričić, ali u ovoj postavi teško da ima ijednog realnog saigrača.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23: Probala je Srbija odmah da izjednači, ali je centaršut Tošića bio vrlo slab.

22: 1:0 za Hrvatsku: Kolarov izveo faul od našeg kornera, učinio to katastrofalno, lopta je na 25m od gola došla do Mandžukića, sledi pâs za Rakitića, izvanredno ubacivanje za Olića, koji je iz 1 na 1 sa Brkižćem asistirao Mandžukiću za rutinski gol.

20: Džo "tri žuta" Šimunić gradi se pored kornera uz pritisak Đorđevića.

16: Opet korner, sa suprotne strane, Đuričić izneo loptu.

13 : Korner za Hrvate. Brkić boksuje, Đuiričić izbija. Lopta odmah vraćena, Strinić centirra, a Mandžukić iz ofsajda nadskače Brkića i šalje loptu u mrežu. Sudija označava ofsajd, ali Brkić ne deluje sigurno.

11: Italijanska postava Srbije nametnula je stil igre - posle 10 minuta 3:3 u faulovima. Ako je stil pogodio, igrače izgleda nije, Stevanović najslabiji na terenu.

10: Vreme je da se razmišlja o prekidu - ceo stadion skandira "Ubij Srbina". Ne izdvojena grupa, desetine hiljada glasova.

 

 

 

 

8: Đorđević na zagrevanju. Karadžić miran u loži. Napadač Nanta ulazi u igru.

7: Vratio se Šćepović, ali hramlje. Đuričić odlično poršao dvojicu, treći ga zaustavio. Nastasić iznudio faul Mandžukića.

5: Hrvati imaju slobodnjak sa Mihine poyicije, ali nemaju Mihu, opasnost otklonjena. Odmah yatim Šećpović se povredio. Kakav maler!

4: Pletikosa se kockao, driblajući Đuričića.

2: Prvi faul imala je Srbija.

Bane i Darijo su na centru sa opšte popularnim Džinejtom Čakirom.Sa centra će krenuti Vatreni.

Pre toga minut ćutanja preminulom Robertu Komenu, predsedniku zajednice prvoligaša Hrvatske.

Odmah posle minuta ćutanja orilo se "Ubij Srbina". Kolega Drago Ćosić u prenosu na HRT: Reprezentativci Srbije su pljeskali tokom cele himne Hrvatske i to je gesta za svaku pohvalu, a za ove na tribinama što su zviždali himni Srbije samo treba reći "budale ne treba tražiti,one se jave same".

U toku je intoniranje nacionalnih himni. Srpska himna "Bože pravde" ispraćena je, po očekivanjima, salvom žvižduka domaćih navijača. Za vreme "Lijepe naše" srpski reprezentativci su, po običaju, aplaudirali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1161 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve