Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.03.2013.

18:03

"Ne razmišljam o porazu ni ostavci"

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je u Zagrebu da uoči duela sa Hrvatskom ne razmišlja o dve stvari, porazu i ostavci.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je dodao da se u glavnom gradu Hrvatske oseća lepo, da je sve korektno i da se nada da će ga kao i 1999. godine napustiti u lepom raspoloženju.

"Uopšte ne razmišljam o porazu, a samim tim ni o ostavci. Pa čak i ako se desi da izgubimo, neću podneti ostavku."

"To nije način na koji razmišljam i radim. Kao što bi rekao moj prijatelj Vujadin Boškov, u fudbalu možes da pobediš, izgubiš i odigraš nerešeno. Došli smo da igramo fudbal, da radimo ono što najviše volimo i nadam se dobrom rezultatu", kazao je Mihajlović.

Na pitaje hrvatskih novinara da li je njegova ekipa spremna na uvrede i provokacije koje će, izvesno, dobiti sa tribina, Mihajlović je rekao:

"To nije naš problem, ali se nadam da će zagrebačka publika da bude inteligentna, isto to se nadam i za Beograd kad budemo igrali kod nas. Mi ne možemo da utičemo na to, ali možemo da svojim primerom i ponašanjem utičemo da ne bude incidenata", objasnio je Mihajlović.

On je istakao da očekuje da na samom terenu sve prodje u najboljem redu.

"Garantujem za sebe i svoju ekipu da ćemo se ponašati u skladu sa fer-plejom i da onaj koji napravi neku glupost ili zaradi crveni karton neće više igrati za reprezentaciju. Imamo puno poverenje u organizatore. Ipak, uvek će se naći 100 ili 200 budala i kod nas i kod vas", istakao je Mihajlović.

On je ponovio da sutrašnji meč ne može da ima tenziju kao dueli odigrani 1999. godine.

"To je bila neka druga priča. Dovoljno je reći da niko od mojih momaka nikad nije bio u Zagrebu, Splitu, pa ni u Sarajevu i Mostaru. Oni znaju da je ova utakmica derbi, ali ne više od toga", poručio je srpski selektor.

Mihajlović je istakao da se nije previše bavio izborom tima hrvatskog selektora Igora Štimca i da je skoncentrisan na svoju ekipu.

"Dobro se poznajemo, neće biti nekih iznenadjenja. Očekujem uravnoteženu utakmicu, a radovaće se ona ekipa koja bude manje grešila i koja se izbori sa psihološkim pritiskom", istakao je on.

Selektor Srbije je rekao da je "baš zanimljivo" što Srbija već duže vreme ima problem sa napadačima, ali da očekuje da će za godinu, dve i to da se reši jer ima talentovane i mlade igrače koji su spremni za dokazivanje.

Mihajlović je odgovorio i treneru Partizana Vladimiru Vermezoviću, rekavši da ne žele da leči "ničije komplekse", istakao da nije lažov i dodao da nije korektno da sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković preti suspenzijom Lazaru Markoviću ukoliko dodje na utakmicu na Maksimiru.

Na početku konferencije za medije portparol FŠ Aleksandar Bošković preneo je stav saveza na odluku hrvatskih vlasti da ne ispune želju selektora Mihajlovića da trening na Maskimiru bude otvoren za javnost.

"Na vreme smo obavestili kolege iz Hrvatske. Želeli smo da imamo isti tretman. Ne želimo da ulazimo u razloge njihove odluke, ali o tome ćemo obavestiti FIFA", kazao je Bošković.

Mihajlović je na konferenciji dobio i predloge srpskih novinara za sutrašnji tim, ali je kazao da niko od njih nije uspeo da pogodi startnih 11.

Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine izmedju Hrvatske i Srbije igra se sutra od 18 sati na Maksimiru. Hrvati sa Belgijancima dele prvo mesto na tabeli A grupe sa po 10 bodova, dok Srbija ima šest bodova manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d