Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.03.2013.

17:04

UN se uključuje u borbu sa rasizmom

Visoki komesar za ljudska prava Ujedinjenih nacija Navi Pilaj pridružila se nekim sportskim funkcionerima i igračima u borbi protiv rasizma u sportu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ona je kazala da su rasističke uvrede i povici, nacistički pozdravi, zatim peticije protiv angažovanja igrača zasnovanih na boji kože za svaku osudu i žaljenje i da nanose posebnu štetu društvu, zbog važnosti sportista i sporta u životima mladih ljudi.

Pilaj je govorila u Ženevi u društvu Milanovog fudbalera Kevina Prinsa Boatenga i nekadašnjeg kapitena Francuske Patrika Vijere, i ocenila je da mora postojati odgovornost za rasističke prekršaje u sportu.

Forumu UN prisustvovao je i Boateng, koji je kazao da je bio "besan i uvređen" kada je izveo svoju ekipu sa terena u znak protesta zato što su ga na rasnoj osnovi vredjali navijači četvrtoligaša Pro Patrije tokom prijateljske utakmice u januaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d