Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.03.2013.

13:14

Štimac: Igrači, pazite se Čakira

Selektor Hrvatske Igor Štimac rekao je da ne oseća tenziju uoči utakmice sa Srbijom i da "niko ne može da kaže da je Srbija bolja od Hrvatske".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Spominju se tenzije, ali ja ih ne osećam ni među mojim igračima. Pred nama je velika utakmica, ali imam igrače koji takve mečeve igraju svaki dan. Možda te tenzije okružuju one koji će napuniti tribine Maksimira, što je retkost kako u Hrvatskoj. tako i Srbiji", rekao je Štimac na konferenciji za novinare, tokom koje je na kratko nestalo struje.

Štimac je ocenio da je njegova ekipa kvalitetnija od selekcije Srbije, ali da mora da zasluži pobedu.

"Ovde nema nikoga ko će reći da je Srbija bolja od Hrvatske, a to na kraju pokazuju rezultati. Mi ne bežimo od toga, ali to ništa ne znači. Sve je otvoreno, moramo da zaslužimo pobedu. Mi smo najjaci na sredini i kada se protivnik otvori, a Srbija je slaba kada mora da napada", rekao je on.

"Danas se utakmice rešavaju preko bokova jer je sredina prenatrpana. Ali, možemo rešiti utakmicu i kroz sredinu zahvaljujući sjajnim igračima koje imamo", dodao je Štimac.

On je kao najopasnije igrače Srbije naveo Zorana Tošića, Dušana Tadića i Filipa Djuričića.

"Tošić, Tadić i Đuričić su vrlo dobri igrači, koji su mnogo pokazali u poslednje vreme. Znamo gde je njihova snaga i uradićemo sve kako bi smo ugušili njihove kvalitete. Sportski je što najavljuju da dolaze po tri boda. Pa neće najavljivati poraz", rekao je on.

Štimac je otkrio da je upozorio igrače na glavnog sudiju utakmice Turčina Cunejta Čakira.

"Igrači su dobili instrukcije da se paze. Čakir je jedan od najboljih svetskih sudija, ali ne kalkuliše s kartonima i treba biti oprezan", dodao je on.

Kapiten reprezentacije Hrvatske Dario Srna rekao je da je cilj ekipe da se plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Razlika u odnosu na druge utakmice sigurno postoji. Susret je specifičan, ali pripremamo se kao i obično. Cilj je da odemo u Brazil. Svi su zdravi i spremni. Imali smo tri sastanka, gledali protivnika i znamo šta bi trebalo da radimo", rekao je Srna.

On je dodao da je Savez napravio pravi potez jer je dozvolio navijačima da posmatraju trening Hrvatske u četvrtak.

"To je najmanje što možemo učiniti za ljude koji neće imati priliku da gledaju utakmicu na Maksimiru", rekao je on.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se u petak od 18 sati na Maksimiru.

U kvalifikacionoj Grupi A Belgija i Hrvatska dele prvo i drugo mesto sa po 10 bodova, dok je selekcija Srbije treća sa četiri boda, koliko ima i Makedonija. Pretposlednji Vels ima tri, dok je Škotska na začelju sa dva boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d