Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.03.2013.

11:51

AEK oštar prema 'nacisti'

Fudbalski klub AEK suspendovao je Jorgosa Katidisa do kraja sezone zbog nacističkog pozdrava navijačima.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

Bivši kapiten reprezentacije Grčke do 19 godina prethodno je doživotno suspendovan iz svih nacionalnih selekcija te zemlje.

„AEK je odlučio da izostavi Katidisa iz ekipe do kraja tekuće sezone i ovo je najstroži način da ga kaznimo“, oglasili su se iz uprave kluba.

„Da li će ostati u klubu sledeće sezone odlučićemo na leto. Daćemo mu priliku da dokaže da je njegov gest bio rezultat nezrelosti, a takođe ćemo videti da li njegov povratak u tim može da ima negativne posledice po klub“.

Katidis je u ponedeljak sam izrazio želju da bude udaljen iz prvog tima, a svoje akcije nazvao je ‘potpuno neprihvatljivim’.

“Osećam se užasno zbog svog idiotskog gesta. Razumem odluku Fudbalskog saveza Grčke, kome dugujem veliko izvinjenje, pošto su mi upravo oni i pomogli da napredujem u profesionalnoj karijeri”, rekao je 20-godišnji fudbaler.

Katidis je u AEK došao iz Arisa prošle godine posle sjajnih igara za grčku omladinsku reprezentaciju i plasmana na Evropsko prvenstvo u kojem je njegov tim poražen od Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d