Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.03.2013.

15:56

Suspenzija zbog naci pozdrava

Fudbaler atinskog AEK-a Jorgos Katidis doživno je suspendovan iz svih nacionalnih selekcija Grčke zbog nacističkog pozdrava navijačima tokom meča.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

20-godišnji Katidis, bivši kapiten omladinske reprezentacije Grčke, taj pozdrav je uputio navijačima tokom pobedonosnog pogotrka u trijumfu nad Verijom sa 2:1 u nacionalnom šampionatu u subotu uveče.

Ponašanje igrača, kao i nacistički pozdrav, predstavlja ozbiljnu provokaciju i uvredu za sve žrtve zverskog ponašanja nacista i šteti ljudskom karakteru ove igre“, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Grčke.

Katidis se odmah posle utakmice našao na udaru političkih partija i navijača na društvanim mrežama. U nedelju je u Grčkoj, inače, obeležena 70. godišnjica deportacije Jevreja u nacističke koncentracione logore u II svetskom ratu.

AEK je od Katidisa tražio objašnjenje za njegovo ponašanje, a klub će o njegovoj budućnosti odlučivati na sednici Upravnog odbora naredne nedelje. Sam Katidis je negirao da je navijačima uputio nacistički pozdrav.



Nisam fašista i ne bih uradio tako nešto da sam znao šta to znači“, napisao je Katidis na svom profilu na Tviteru.

Katidis je istakao da je samo pokazao na svog saigrača Mihalisa Pavlisa na tribinama, pošto je njemu posvetio gol. Pavlis je u poslednje vreme van terena zbog zdravstvenih problema.

Katidis je posle meča na atinskom Olimpijskom stadionu dobio podršku svog trenera Evalda Linena.

On je klinac koji nema nikakve političke idealu. Verovatno je video takav pozdrav na internetu ili negde drugde, a nije ni znao šta on znači. Siguran sam da Jorgos nije ni znao šta je uradio. Plakao je u svlačionici kada je video kakve reakcije je izazvao“, rekao je Linen.

Katidis je u AEK došao iz Arisa prošle godine posle sjajnih igara za grčku omladinsku reprezentaciju i plasmana u Evropsko prvenstvo u kojem je njegov tim poražen od Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve