Nova vest
Fudbal

Petak, 15.03.2013.

11:28

Mamić: Ministar Srbin krvavih zuba

Prvi čovek Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić izjavio je da Srbin ne može da vodi resor sporta u Hrvatskoj.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

On je optužio ministra sporta te zemlje Željka Jovanovića da mrzi sve što je hrvatsko.

"On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, fudbalski savez", rekao je Mamić.

"On mrzi sve što počinje s "hrvatski" - prosveta, nogometni klub Dinamo, olimpijski odbor, akademija znanosti i umjetnosti, nogometni savez... ima krvna zrnca koja pretežu na onu stranu koja mrzi sve hrvatsko. Iz njegovih očiju šiklja krv, a kada se nasmije, vidite samo zube spremne na klanje. On je uvreda za hrvatski um, hrvatski mozak i hrvatskog čovjeka. Zamislite da čovjek koji je Srbin, koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je bio dizač "tegova", je ministar tako važnog resora. I to daš čovjeku bez ikakvog iskustva i s takvom hrvatomržnjom", rekao je Mamić, a preneo zagrebački Večernji list.

On je ocenio da je Hrvatska već 20 godina u vrhu svetskog fudbala, kao i da je Dinamo najbolji klub u jugoistočnoj Evropi.

"Hrvatska je već 20 godina u vrhu svetskog fudbala, a Dinamo je najbolji klub u jugoistočnoj Evropi. No, uvek ima onih koji će sve učiniti da obezvrede moj rad", rekao je Mamić.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske dočekaće u petak, 22. marta, u Zagrebu selekciju Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

HNS se ogradio od Mamićeve izjave

Fudbalski savez Hrvatske osudio je ponašanje Zdravka Mamića koji je inače član izvršnog odbora HNS.

"HNS smatra kako svaki sportski radnik treba kao pojedinac da odgovara za svoje reči i dela, pa se stoga moramo ograditi od poslednje izjave gospodina Zdravka Mamića za Soundset radio. Smatramo da izjave člana Izvršnog odbora HNS-a Mamića neprihvatljivim, a takav način komunikacije neprimerenim", navodi se u saopštenju HNS.

HNS je najavio da će protiv Mamića biti podneta prijava i pokrenut disciplinski postupak.

"Kao član Izvršnog odbora HNS-A gospodin Zdravko Mamić, kao i svi nogometni radnici, dužan je da poštuje odredbe Kodeksa o ponašanju fudbalskih radnika. Budući da je Mamić svojom izjavom povriedio spomenuti Kodeks, protiv njega će biti podneta prijava radi pokretanja disciplinskog postupka", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

200 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve