Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.03.2013.

20:01

LE: Adebajor spasao Totenhem

Fudbaleri Bazela, Rubina i Totenhema izborili su plasman u četvrtfinale Lige Evrope.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Inter je bio na korak od čudnovatog preokreta protiv Totenhema, nadoknadio je deficit od tri gola, ali je Emanuel Adebajor u produžetku savladao Handanovića i odveo Totenhem u četvrtfinale. Na kraju je bilo 4:1.

Zenit je celo poluvreme imao igrača više protiv Bazela, ali je slavio samo 1:0, što nije bilo dovoljno zbog 0:2 iz prvoh meča. Rubin i Levante su igrali 0:0 i u Kazanju, da bi domaćin sa dva gola u produžetku eliminisao Špance.

Liga Evrope, osmina finala:
Rubin – Levante 2:0 (0:0)
Rondon 100, Djadjun 112
Zenit – Bazel 1:0 (0:2)
Vitsel 30
Inter – Totenhem 4:1 (0:3)
Kasano 20, Palasio 52, Galas 75 (ag), Adebajor 96, Alvares 110

Od 21:05:
Fenerbahče – Plzenj (1:0)
Bordo – Benfika (0:1)
Njukasl – Anži (0:0)
Lacio – Štutgart (2:0)
Čelsi – Steaua (0:1)

Zenit pobedio, Bazel prošao

Švajcarci su u Rusiju došli kako bi odbranili rezultat iz prvog susreta, Zenit je napadao tokom celog meča, imao 26 šuteva kao golu, naspram samo tri Bazela, ali to nije bilo dovoljno da se i sa igračem više napravi potpuni preokret.

Zenit je gol postigao u 30. minutu. Lomberts je na prvoj stativi dočekao loptu nakon kornera, a Vitsel sa tri metra savladao Zomera. Bazel je ostao sa igračem manje na terenu u 45. minutu, jer je Dijaz dobio drugi žuti karton.

Zenit je imao šansu da izbori produžetke pet minuta pre kraja, kada je dosuđen jedanaesterac, Širokov je šutirao po sred gola, a Zomer nogom odbranio.

Srpski fudbaleri Aleksandar Luković i Milan Rodić proveli su ceo meč na klupi ruske ekipe.

Rubin prošao posle produžetaka

U dvomeču između između Rubina i Levantea gol je viđen tek posle 190 minuta. Rubin je poveo u desetom minutu prvog produžetka. Načo je lepo uposlio Rondona, a on bez problema savldao Navasa.

Ekipa iz Kazanja je četvrtfinale osigurala 12 minuta kasnije. Rižikov je ispucao loptu, Djadjun nije imao nikoga ispred sebe pa mu nije bilo teško da savlada golmana.

Pirova pobeda Intera, Totenhem strepeo

Inter je napravio veliko iznenađenje na Đuzepe Meaci postigavši tri gola protiv Totenhema, pa će pobednika ovog duela odlučiti produžeci, obizirom da su ’petlovi’ istim rezultatom slavili na Vajt Hart Lejnu.

Totenhem je oslabljen neigranjem najboljeg igrača Gareta Bejla, koji ovaj duel propušta zbog parnih kartona, a Inter je produžetke izborio zahvaljujuči autogolu Vilijama Galasa u 75. minutu.

Malo ko je očekivao da će ’nerazuri’ uspeti da anuliraju veliku prednost londonske ekipe. Kasano je doneo prednost svom timu u 20. minutu, nakon asistencije Rodgriga Palasija. Kambijaso je sa leve strane uposlio Palasija u 52. minutu, koji bez problema šalje loptu u mrežu Fridela za 2:0.

Ključni momenat desio se u 75. minutu. Kasano je izveo slobodan udarac, lopta je zakačila Galasa, promenila pravac i završila u mreži.

Inter je bio bolji tokom 90 minuta, ali Totenhem nije ništa želeo da prepusti slučaju i postigao gol u šestom minutu produžetka, a strelac je Adebajor. Interu su nakon toga bila potrebna još dva gola za prolaz, ’nerazuri’ se nisu predavali, pa neizvesnost u meč vraća Alavres u 110. minutu. Domaći su do kraja imali još nekoliko prilika preko Kasana, Kambijasa i Ranokje, ali je Totenhem iskusno odolevao i plasirao se u četvrtfinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve