Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.02.2013.

18:27

Čović: Guram kamen, a spotiču me

Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović ponovo je rekao da postoji šansa da napusti ’crveno-bele’.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Čović kaže da je situacija u klubu iz Ljutice Bogdana teška i da ukoliko se nešto u narednih nekoliko dana ne promeni, on će ’dići ruke od svega’.

„Pokušavao sam iz sve snage da obezbedim uslove da se krene napred, ali nismo stigli do krajnje postavljenog cilja. Ukoliko, u narednih nekoliko dana ne krenemo napred onda treba iskreno reći da mi to ne možemo“, rekao je Čović za ’Sport’.

Zapelo je na finansijskom polju, koje je ključno. U čemu je najveći problem?

„Neko stalno i neodgovorno sputava izlazak iz sportske i finansijske blokade. Što se mene tiče, osećam se kao da guram kamen uzbrdo, a da čitavo vreme neko želi da se spotaknem bez obzira na uloženi trud i odgovornost prema poslu koji radim. Mazohista nisam i ako se nešto ne promeni blizu sam da od svega dignem ruke“, kaže potpredsednik ’crveno-belih’.

Pre desetak dana, Čović je imao sukob sa predsednikom kluba Draganom Džajićem u vezi sa brzinom promena i sprovođenja strategije.

„Ovde sam došao da rešim alarmantno stanje, a izgleda da nismo svi u upravi ozbiljno shvatili finansijski izveštaj, koji je dat sa svim elementima kako bi se skinula blokada. To se u nekim periodima rešavalo kada voda dođe do grla uzimanjem pozajmica ili kredita.Sada nema za to prostora i blizu je dan gde ćemo se sresti sa realnošću i istinom, koja je bolna. Uvek postoji rešenje ako se to želi i zato je na ljudima iz Uprave da ponude prave predloge. Što se mene tiče zaustavljeni su dodatni troškovi, a sada treba videti i kakve plate ćemo moći da delimo. Od prvog dana krenuo sam sa mnogo elana i neka javnost ceni koliko sam uspeo“, kaže Čović.

Kakvi su trenutno podaci u vezi sa deblokadom računa?

„Povučeno je oko 13 miliona evra sa blokade računa, a uspeo sam putem dogovora i otpisa poverioca da skinem još četiri miliona evra. I kada se činilo da smo se približili kraju jedna netačna informacija da je „Gasprom” uplatio četiri miliona evra, a nije leglo ni cent, vratilo nas je mnogo koraka unazad. Ne znam čije su to bile namere, da li je namerno ili slučajno, ali plaćamo paprenu cenu. Umesto da krajem prošle nedelje budemo na minusu od 33 miliona dinara usledio je skok na oko 100 miliona dinara. I čitav trud je pao u vodu. Razočaran sam. A da li treba da podsetim da ovde radim isključivo volonterski bez kola, vozača, službenog mobilnog telefona...“, rekao je Čović.

Potpredsednik Zvezde je prilično razočaran razvojem događaja.

„Posvetio sam se Zvezdi više nego sopstvenom poslu od kojeg živim, ali nisam lud da nastavim ukoliko drugi ne budu maksimalno okrenuti zadacima. Nemam u klubu zaposlenog ni svog trenera, ni sina, ni rođaka, ni nekog svog igrača. A pokušavam na sve načine da se pomerimo unapred kada su u pitanju obaveze prema državi i poreskoj upravi. U skladu sa novim zakonom dobićemo i olakšice samo da isplate budu redovne. Pojedine stvari ne mogu da čekaju ili da se prolongiraju ako nam je u interesu spas Crvene zvezde. Moja ljubav prema Zvezdi nije ni kada bila sporna, ali ne mogu sve sam i treba mi pomoć. U košarkaškom klubu sam imao podršku da sve stvari postavimo na svoje mesto, a teško je ponovo dostići vrh mada smo sve uložili da igramo Evoroligu. Nismo daleko od cilja“, rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve