Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.02.2013.

17:48

"Pobeda nad Hrvatskom menja sve"

Fudbalski reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović rekao je da bi se pobedom nad Hrvatskom, naša selekcija vratila u borbu za plasman na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija gostuje u Zagrebu 22. marta, a pre toga, u sredu, gostuje Kipru u Nikoziji u prijateljskom meču.

"Rešenje je jednostavno, pobedom u Zagrebu sve bi se okrenulo u našu korist. Sa tri boda protiv Hrvatske vratili bismo se u konkurenciju za odlazak u Brazil", rekao je Kuzmanović.

Povratnik u reprezentaciju prokomentarisao je mogućnost da za nacionalni tim opet zaigra i nekadašnji kapiten i njegov novi saigrač u milanskom Interu Dejan Stanković.

"Srećan sam što ću opet biti saigrač Dejana Stankovića, posebno me raduje mogućnost da zajedno zaigramo i u reprezentaciji. Zna se ko je Deki, koliko je dao reprezentaciji. A, samo mi, koji smo igrali s njim u ekipi, znamo i možemo da pričamo o njegovom uticaju na saigrače i autoritetu koji ima na terenu", rekao je Kuzmanović.

On je nedavno došao u Inter iz nemačkog Štutgarta i već debitovao za svoju novu ekipu u prvenstvenoj utakmici protiv Sijene.

"Prvi utisci iz Milana su sjajni, ekipa me je dobro primila već posle dva treninga u Interu i odigrao sam svih 90 minuta. Nažalost, poraženi smo od Sijene, ali sam siguran da je ovo bio moj pravi potez i da me čeka lepa budućnost u Interu", izjavio je Kuzmanović.

Filip Đuričić rekao je da je prethodni deo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo bio turbulentan i da će sledeća utakmica protiv Hrvatske u petom kolu Grupe A biti odlučujuća.

"Do sada je bilo jako turbolentno. Bilo je mnogo dobrih, ali i dosta loših stvari. Dok postoji tračan kande, mi ćemo verovati i boriti se za odlazak na SP. Biće teško, utakmica protiv Hrvatske jedna je odlučujućih i tu moramo da izvučemo sve iz sebe za pobedu", rekao je Đuričić u Nikoziji.

"Orlovi" su posle četiri odigrane utakmice treći na tabeli Grupe A sa četiri boda i imaju šest manje od vodećih Belgije i Hrvatske.

Srbija će u sredu od 17 časova u Nikoziji igrati prijateljsku utakmicu protiv Kipra.

"Čeka nas ne toliko atraktivan, ali svakako važan meč za nas. Još jedna prilika da se igrački upoznamo i uigramo. Igraćemo sa maksimalnom ozbiljnošću, bez obzira što je reč o prijateljskoj utakmici", kazao je fudbaler holandskog Herenvena.

Đuričić će od leta igrati u Tventeu, a istakao je da će mu u prolećnom delu sezone biti fokusiran samo na reprezentaciju, jer sa trenutnim klubom nije u mogućnosti da se bori za evropska takmičenja.

"U fokusu mi je sudbina reprezentacije. Sa 21 godinom sebe ne smatram mladim igračem. Moram da budem maksimalno koncentrisan i ponesem deo odgovornosti u Zagrebu. Utakmica će biti specifična, zbog naše zajedničke prošlosti, ali tvrdim da treba da joj pristupimo kao i svakoj drugoj. Preterano razmišljanje o protivniku može da donese i mnogo negativnih detalja", istakao je Đuričić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve