Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.02.2013.

13:33

Mesi vs Ibra samo 45 minuta?

Željno iščekivani fudbalski okršaj Lionela Mesija i Zlatana Ibrahimobvića u prijateljskoj utakmici Švedska - Argentina možda bi mogao da potraje tek 45 minuta.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor Švedske Erik Hamren rekao je da neće mnogo koristiti Ibrahimovića, pošto napadač ima gust klupski raspored sa Pari Sen Žermenom.

"Biću pažljiv sa onima koje sledeće nedelje čekaju utakmice Lige šampiona. Situacija je posebno složena sa Ibrahimovićem, pošto on u petak ima prvenstvenu utakmicu", rekao je Hamren.

PSŽ u petak igra u francuskom prvenstvu, a onda ga čeka meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Valensije četiri dana kasnije. Mesi je u manjim problemima, pošto za vikend igra u prvenstvu, ali Liga šampiona ga čeka tek 20. februara.

Mesi je ove sezone postigao 34 prvenstvena gola za Barselonu, dok je Ibrahimović prvi strelac francuske Lige 1 sa 20 pogodaka.

Oba igrača bila su kritikovana u prošlosti zbog slabih nastupa u reprezentaciji u odnosu na klubove, ali su obojica u poslednje vreme bila uspešna u obe konkurencije.

Mesi je u devet utakmica za Argentinu prošle godine postigao 12 golova, među kojima i dva het-trika. Četvorostruki usvajač "Zlatne lopte" postigao je ukupno 31 gol za reprezentaciju i tako se približio Dijegu Maradoni, koji je dao 33. Prvi strelac Argentine svih vremena je Gabrijel Batistuta sa 54 gola.

Ibrahimović je u poslednjem nastupu za reprezentaciju dao sva četiri gola u pobedi od 4:2 nad Engleskom. Njegov poslednji pogodak ušao je
u fudbalske anale - Ibra ga je postigao "makazicama" van šesnaesterca.

Utakmica se igra u sredu. Argentina je u Švedsku došla u punom sastavu, tako da će Mesi u napadu igrati sa Gonsalom Iguainom i Serhiom Aguerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve