Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.02.2013.

12:07

Svi sumnjivi, srpske lige čiste

Nakon saopštenja Evropske policije (Europol) da je 380 utakmica pod istragom zbog nameštanja, počele su i spekulacije koliko je gde utakmica namešteno.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Gardijan navodi da je najviše sumnjivih utakmica u Turskoj, Nemačkoj i Švajcarskoj, iz regiona se pominju Hrvatska, BiH i Slovenije, dok se samo Gazeta bavi brojevima.

Što se tiče regiona, Srbija se ne pominje u izveštaju Gazete, a najviše se navodno nameštalo u Hrvatskoj (18), a potom u BiH i Sloveniji (po sedam). Pod sumnjom su navodno i dva meča iz Crne Gore.

Najviše se navodno nameštalo u Turskoj (79 utakmica), pa u Nemačkoj (70), s tim što je Fudbalska liga Nemačke (DFL) saopštila da nisu u pitanju utakmice Bundeslige i Cvajte.

U Mađarskoj je već uhapšeno 50 osoba, spekuliše se o 20 nameštenih utamica, među kojima je i meč Lige šampiona između Liverpula i Debrecina iz 2009. godine.

Od oko 700 mečeva za koje se spekuliše da su namešteni u celom svetu, Europol navodno ima dokaze za oko pola, a oko 300 je identifikovano u Aziji, Latinskoj Americi i Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve