Nova vest
Fudbal

Subota, 02.02.2013.

16:23

Janković: Svi su pružili maksimum

Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je da je zadovoljan prvom fazom priprema za prolećni deo sezone pred povratak u Antaliju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mladi stručnjak je istakao da je svaki igrač pojedinačno pružio maksimum, da je prezadovoljan učinkom ekipe i da je u utakmici sa Vinterturom u kojoj su ‘crveno-beli’ pružili odličnu igru, sabrano sve ono što je urađeno u prve dve nedelje boravka u Turskoj.

Zadovoljan sam i igrama tima u svim mečevima koje smo odigrali. U drugoj fazi odigraćemo četiri puta po dva susreta, odnosno imaćemo dupli program. Svi igrači imaće priliku da odigraju po četiri susreta od po 90 minuta, i da se bore za svoje mesto u timu i minutažu. Učinak svih igrača iz ovih osam susreta biće sabirani i u generalnoj probi protiv Šahtjora 20. februara igraće tim koji bi trebalo da istrči i na Marakanu u prvom kolu protiv Javora sedam dana kasnije”, rekao je Janković.

U odnosu na spisak igrača koji su putovali na prvu fazu, kartu za nedeljni let čekiraće jedno ili eventualno dva nova imena.

Došlo je do malih pomeranja, i ovoga puta od početka sa nama biće Nikola Petković umesto suspendovanog Milana Jovanovića. Novo pojačanje, Luis Garido priključiće nam se kada i ostali mladi, odnosno A reprezentativci. Mlada selekcija kao što je poznato putuje u Izrael, a najjači tim na Kipar. Očekujem da sve igrače imam na raspolaganju sedmog, najkasnije 8. februara kada počinjemo i da igramo utakmice”, konstatovao je Janković, “Sa nama u Antaliju na drugu fazu priprema putuje i psiholog Bojana Jeličić, “Ona je bila deo tima i u sezoni 2005/06 kod Valtera Zenge. Sa dosta uspeha radila je i kao psiholog muške i ženske rukometne reprezentacije Srbije”.

Sa posebnom pažnjom trener Crvene zvezde pratiće i rad grupe igrača koja ostaje u Beogradu.

Izuzetno mi je bitno da znam kako će trenirati u objektivno težim uslovima u Beogradu, u odnosu na one u Antaliji Milan Jovanović i Nikola Maksimović. Ovaj drugi se vratio sa puta neobavljena posla i kao igrač koji je pod ugovorom sa Crvenom zvezdom, dužan je da obavlja sve profesionalne obaveze. Bio je nekoliko dana na putu, propustio je treninge i sada je u velikom zaostatku u odnosu na ekipu. Pratićemo sve i kada se vratimo iz Turske procenićemo da li je neko od njih svojim radom i zalaganjem zaslužio kartu za povratak u najjači tim”, naglasio je Janković.

Trener kluba sa Marakane pohvalio je rad svih igrača, a o učinku i statusu nekih fudbalera pojedinačno, konkretno Kadua kome ugovor ističe za šest meseci rekao je sledeće:

Posle povrede i dugog odsustva on se polako vraća u formu. Imam odličan odnos sa njim, radi se o pravom profesionalcu, i iako je Brazilac, Kadua niko ne doživljava kao stranca, već kao ravnopravnog člana grupe. Momak je maksimalno pozitivan i svojim igrama u prethodnom periodu i ponašanjem, zadužio je klub. Nismo mi poveli omladince da bismo se reklamirali, ili da bih ja pokazao kako potenciram naše klince. Ulaskom u najjaču konkurenciju oni su postali sasvim ravnopravan konkurent starijim igračima. Primera radi Karaklajić je obavezan da istrči sve isto kao i Milijaš. Imam samo reči hvale na njihov račun. Takođe, svi igrači koji su ostali u Beogradu u isto vreme rade isto što i mi u Turskoj. Njihov program je apsolutno isti. I jako mi je bitno kako oni treniraju i kakav odnos imaju prema obavezama”.

Najveće ohrabrenje za Jankovića dolazi iz podatka da su svi igrači zdravi, da dobro rade i da je za očekivati da u nastvaku sezone budu na mnogo višem nivou.

Odlično radimo, imamo dobru atmosferu i iz takve situacije izvlačimo samopouzdanje. Svi ćemo do završetka priprema biti maksimalno spremni za tih 15 utakmica koliko nas očekuje u drugoj polusezoni, i očekujem da Crvena zvezda na proleće bude za 30 i više procenata bolja ekipa u odnosu na jesenji deo šampionata

”, zaključio je Aleksandra Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve