Nova vest
Fudbal

Subota, 02.02.2013.

13:19

Mihajlović: Vidić može, ako pozove

Selektor Srbije Siniša Mihajlović potvrdio je danas da će se Dejan Stanković uskoro vratiti u nacionalni tim i dodao da su vrata otvorena i Nemanji Vidiću.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Međutim, Mihajlović ističe da kapiten Mančestera mora da pozove i kaže da je spreman.

"Kada sam postao selektor razgovarao sam sa Stankovićem i Vidićem i oni su mi tada izneli svoje razloge zbog kojih nisu više u mogućnosti da igraju za reprezentaciju. Ja sam to prihvatio, jer igranje za nacionalni tim treba da bude najveća čast, a ne da neko nekom čini."

"U međuvremenu, Stanković me je pozvao, rekao mi da bi se rado vratio i prihvatio sam njegovu želju. Isto važi i za Vidića, ukoliko se predomislio, potrebno je samo da me pozove, da mi to kaže i konkurisaće za tim", rekao je Mihajlović na konferenciji za medije u hotelu Hajat.

On je dodao da po istom principu u reprezentaciju može da se vrati i Nemanja Matić, koji je nezadovoljan statusom nedavno izjavio da se neće odazivati pozivu dok je Mihajlović selektor.

"Matić je izneo svoj stav i ja ga poštujem. Potrebno je da pozove i kaže da opet prihvata pravila, a ona su jasna. Svaki reprezentativac mora da
bude spreman i da igra, i da sedi na klupi i na tribinama, a ja sam taj koji odlučuje o tome
", zaključio je Mihajlović.

Stanković i Vidić nisu igrali za reprezentaciju od oktobra 2011. godine i poraza od Slovenije u Mariboru sa 1:0, u poslednjem kvalifikacionom meču za plasman na prvenstvo Evrope u Ukrajini i Poljskoj.

Spisak selektora Mihajlovića za meč sa Kiprom pogledajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve