Nova vest
Fudbal

Subota, 26.01.2013.

21:23

KAN: Pao gol, bukvalno

Reprezentacija Togoa pobedila je sa 2:0 reprezentaciju Alžira u drugom kolu grupe D Kupa Afričkih nacija.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Alžir čak 22 šuta, 68 odsto poseda lopte, 28 slobodnih udaraca i 18 kornera nije uspeo da pretvori u gol, nadoknada se igrala 13 minuta, a Togo je sa samo šest šuteva obezbedio dva gola razlike.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Emanuel Adebajor u 32. minutu, posle odličnog kontranapada i asistencije Džonatana Ajitea, dok je Dov Vom postavio konačan rezultat u 100. minutu.

Najbliži pogotku, fudbaleri Alžira bili su na samom početku drugog poluvremena, kada je Sofian Feguli odlučio da padne u šesnaestercu Togoa, očekujući da sudija Dezert Foks pokaže na „belu tačku“, posle očiglednog prekršaja Dakonama Đenea.

Isti igrači su se našli u duelu samo deset minuta kasnije, međutim ponovo nije dosuđena najstroža kazna u korist reprezentacije koju selektuje Vahid Halihodžić.

U tim momentima viđena je apsolutna dominacija Alžira, napadali su sa svih strana, ali je odbrana, predvođena golmanom Agasom, svaki napad uspešno odbijala.

Kada se očekivala mirna završnica meča, došlo je do prekida jer je alžirski igrač Adlen Gedijura "uleteo" u mrežu Togoa i pomerio celu konstrukciju gola, koja je morala da bude promenjena.

Sudija je utakmicu produžio za čak 13 minuta, što je iskoristio Vom, postigao gol i rešio dileme o pobedniku.

Alžir se oprašta od ovogodišnjeg Kupa, dok se Togo izjednačio sa Tunisom na drugoj poziciji tabele grupe D, iza neprikosnovene Obale Slonovače, koja je ranije pobedila Tunis sa 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve