Nova vest
Fudbal

Subota, 26.01.2013.

20:29

"Bićemo šampioni kada ja kažem"

Prvi čovek OFK Beograda Zvezdan Terzić rekao je u intervjuu za “Pobjedu” da će ‘romantičari’ biti šampioni kada on to bude želeo.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Terzić je, takođe, istakao da bi bio niko i ništa bez tog kluba i da je presrećan što se vratio na čelo kluba sa Karaburme.

OFK Beograd je moj život, bez ovog kluba Zvezdan Terzić ne bi bio niko i ništa. Tu sam došao kao klinac, tu se formirao i kao igrač i kao osoba. Jednostavno, između mene i OFK Beograda postoji znak jednakosti. Već 25 godina ja sam personifikacija kluba. Nisam mogao da odbijem poziv da se vratim, bez obzira na tešku situaciju. Nikada, u stvari, nisam ni odlazio sa Karaburme, čak ni onda kada sam bio u egzilu, pa ni kada sam bio na čelu FSS. Sve vreme bio sam tu”, rekao je Terzić.

Na pitanje da li može da se desi da OFK Beograd uskoro svrgne Partizan ili Crvenu zvezdu sa trona, Terzić je imao zanimljiv odgovor.

Možda će zvučati neskromno, ali, kada budem procenio da mi to treba mi ćemo tada biti šampioni”, naglasio je Terzić.

OFK Beograd već 40 godina nije osvojio nijedan trofej, a odličnu priliku da taj post prekine ima ove godine, pošto je i dalje u konkurenciji za trofej u Kupu Srbije, u kojem sada nema ozbiljnih favorita, posle eliminacije ‘večitih’ rivala.

Takmičarski to i jeste prvi cilj. Želimo taj trofej. Uz svo uvažavanje Vojvodine, sa kojom igramo u polufinalu, mislim da imamo bolju ekipu. Po kvalitetu tima nikada nismo bili približniji Partizanu i Zvezdi, što smo jesenas i pokazali u direktnim duelima sa njima. Napravili smo izvanredan miks starih i mladih igrača, predvođenih odličnim stručnim štabom. Imamo jasno opredeljenje da se osvoji Kup i mislim da je to realno. U slučaju da ne osvojimo trofej, svakako ćemo pokušati da kroz prvenstvo izborimo evropsku vizu. Ukoliko u tome ne uspemo, smatrao bih to neuspehom”, istakao je prvi čovek OFK Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve