Nova vest
Fudbal

Subota, 26.01.2013.

18:30

Obala Slonovače lako sa Tunisom

Obala Slonovače opravdala je očekivanja i bez većih problema savladala Tunis sa 3:0, golovima Žervinja, Turea i Konana.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Golman „slonova“ Bubakar Beri je već u trećem minutu imao prvu intervenciju, ali je to bila jedina šansa Tunisa u prvom poluvremenu.

U 21. minutu nakon dodavanja petom Lasine Traorea, napadač Arsenala Žervinjo dovodi u vođstvo svoj nacionalni tim, preciznim udarcem iz neposredne blizine savladao je golmana Šerifija.

Do kraja poluvremena Tunižani su uspeli da izbore samo jedan korner, dok je tim selektora Sabrija Lamušija i bez Didijea Drogbe u sastavu stvarao šanse, uglavnom preko Emanuela Ebuea i Jaje Turea.

U nastavku utakmice dosuđen je veliki broj ofsajd pozicija sa obe strane, a zbog toga je poništen pogodak Solomona Kalua u 60. minutu.

Devet minuta kasnije Traorea je zamenio Drogba i Obala Slonovače je još snažnije krenula da napada gol Tunisa.

U poslednjim trenucima utakmice, Jaja Ture šutem van šesnaesterca podiže vođstvo na 2:0, dok Didije Konan u 90. minutu, u svom prvom kontaktu sa loptom, vara golmana Šerifija i postavlja konačan rezultat, 3:0.

Obala Slonovače je prva na tabeli grupe D, sa dve pobede iz dve utakmice, Tunis je drugi sa tri boda manje, dok Togo i Alžir nemaju osvojen poen u dosadašnjem delu takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve