Nova vest
Fudbal

Subota, 26.01.2013.

14:03

Poraz Partizana, neverovatan gol

Fudbaleri Partizana izgubili su od Ciriha sa 2:1 (1:0) u prvoj pripremnoj utakmici u Turskoj.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Utakmicu je obeležio pogodak golmana ‘crno-belih’ Nikole Petrovića sa celog terena, ali i jak vetar i kišovito vreme.

Gol Petrovića bio je samo počasni za crno-bele, pošto su prethodno Marijani i Gavranović švajcarskom timu doneli nedostižnu prednost.



Iako su crno-beli na početku meč imali polušansu preko Jojića i šut Šćepovića sa dvadesetak metara, prvi je do gola stigao Cirih, u 14. minutu. Strelac je bio 22-godišnji Italijan Davide Marijani, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a a lopta je uz pomoć vetra završila u mreži.

Vremenski uslovi bili su užasni – duvao je jak vetar i počelo je da grmi. U 35. minutu zbog mraka su čak uključeni i reflektori.

Cirih je posle vodećeg gola preuzeo inicijativu i imao je nekoliko udaraca sa distance, ali bez ozbiljnijih prilika. Nije ih bilo ni na drugoj strani, izdvaja se jedino pokušaj Saše Markovića sa tridesetak metara.

Vetar je znatno otežavao posao obema ekipama, a Cirih je na početku drugog poluvremena promenio devetoricu fudbalera – ostali su jedino golman Breher i Beda.

Na početku nastavka Partizan je u dva navrata bio blizu izjednačenja – prvo je Eliomar zakasnio posle ubacivanja Jojića, a zatim je i Šćepović bio kratak posle dodavanja Eliomara.

Malo je nedostajalo da se to osveti crno-belima u 51. minutu, kada je Burim Kukeli pogodio stativu posle centaršuta Enrikea. Usledila je velika šanse za Gavranovića, nova intervenija golmana Petrovića, ali rezultat se nije menjao.

Posle nešto mirnijeg perioda igre Cirih u 74. minutu duplira prednost, a gol je postigao Mario Gavranović, 23-godišnji fudbaler koji je letos došao iz Šalkea. Enrike je uputio odličan centaršut sa desne strane, a Gavranović je sačekao loptu i glavom je poslao u mrežu.

U 80. minutu Partizan stiže do gola, i to na nesvakidašnji način – golman Nikola Petrović je degažirao loptu sa ivice sopstvenog šesnaesterca, ona je pala u protivnički kazneni prostor i potom lobovala golmana za 2:1.

Do kraja meča nije bilo velikih prilika, pa je Partizan na prvom pripremnom meču upisao poraz.

Partizan: Petrović, Ostojić, Ivanov, Volkov (Lazevski 54'), Pauljević (M. Živković 68'), Smiljanić, Jojić, Ninković (Ilić 60'), Eliomar (Pantić 68'), S. Marković, M. Šćepović (A. Živković 68').

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve