Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.01.2013.

21:22

Hart: Možemo da pariramo Primeri

Engleski golman Džoi Hart rekao je da Premijer liga i dalje može da parira Primeri, uprkos tome što su se samo igrači španskih klubova našli u timu sveta.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Desetorica igrača Reala i Barselone uvršteni su u najbolji tim u 2012. godini u izboru FIFA, a njima se pridružio Radamel Falkao, koji brani boje Atletiko Madrida.

Hart je istakao da odsustvo igrača iz Premijer lige nije iznenađenje, ali da ne treba tome pridavati značaj.

Teško je reći bilo šta protiv toga, pošto su poslednjih godina veoma dominantni. Ali, mislim da ne treba tome davati toliki značaj, i mi imamo jaku ligu i odlične igrače. Tu je veliki broj igrača koji bi mogli da se nađu u najboljem timu sledeće godine. Naravno, ja sam subjektivan po pitanju svojih saigrača, ali je izabrati 11 najboljih u ovom trenutku, kada je standard na takvom nivou, težak posao“, istakao je Hart, koji brani boje Mančester Sitija.

Hart je iz prve ruke imao priliku da se uveri kakav je tim Reala, koji ima desetoricu igrača u timu godine, pošto su dva tima igrala u grupnoj fazi Lige šampiona. Siti je izgubio sa 3:2 u Madridu golom Kristijana Ronalda u poslednjim trenucima, dok je u Mančesteru bilo 1:1. Engleski golman smatra da je razlika između Sitija i Reala veoma mala.

Mislim da je istorija glavna razlika. Ako pogledate rezultate u poslednje dve godine, oni su osvojili prvenstvo i Kup, a i mi smo uradili isto“, naglasio je golman Sitija.

Siti je takmičenje u Evropi završio već u prvoj fazi Lige šampiona, a iako Hart ističe da je to neuspeh, naglašava da ’građani’ nisu toliko iza najboljih evropskih klubova.

Jednostavno, morate da pratite Real i Barselonu preko televiziji. Ali, teško je reći da oni rade nešto drugačije od nas. Jednostavno, nismo bili dobri u tom trenutku. Ovo je posao koji zavisi od rezultata. Može da izgleda kao da smo miljama daleko, ali u realnosti znamo da smo imali nekoliko loših utakmica i da su naši protivnici u nekim situacijama imali sreće. Jednostavno, nije nam bilo suđeno“, rekao je golman Sitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve