Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.01.2013.

19:27

Braća Marković napustila Partizan

Fudbalski klub Partizan ostao je bez dva talentovana mlada fudbalera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ivan i Vanja Marković, blizanci rođeni 1994. godine, sele se u Poljsku, gde će igrati za ekipu Korona Kjelce.

Vezni igrač Vanja i napadač Ivan ponikli su u Zemunu, a pre dolaska u Partizan bili su u Holandiji, u školi VVV Venlo. Oba su nastupala za omladinsku reprezentaciju Srbije.

Stav fudbalskog kluba Partizan je da su oba igrača slobodna da izaberu novi klub, jer je procena ljudi u omladinskoj školi kluba iz Humske da više na njih ne računaju.

Njihova nova ekipa jena polusezoni 13. u poljskoj Ekstraklasi, sa 16 bodova iz 15 mečeva. Iako ih od zone ispadanja dele samo dva mesta, gotovo izvesno će opstati, jer tandem ispod crte GKS Belhatov – Podbeskidzje Bjelsko-Bjala ima samo po šest bodova.

Veliku pomoć u novoj sredini imaće od veterana Aleksandra Vukovića, koji za Koronu igra od 2009. Vuković je takođe nekadašnji Partizanov junior, a u Poljskoj je već 12 godina, uz dva kratka izleta u Grčku. Za to vreme je 33-godišnji Banjalučanin osvojio dve titule, po jedan kup i superkup, sve u dresu Legije, a ima preko 240 nastupa u Ekstraklasi.

Zanimljivo je da je menadžer braće Marković ranije bio sadašnji sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović.

Srpski fudbal ove zime ponovo potresaju odlasci mladih fudbalera – Crvenu zvezdu su napustila dva mlada talentovana golmana – Marka Dmitrovića (1992) i Rastka Šuljagića (1995).

Iako su u pitanju igrači koji su članovi mlađih selekcija Srbije i smatraju se velikim talentima, niko od njih nije dobio priliku u prvom timu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve