Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.12.2012.

15:46

Laković: Verujem u UEFA

Generalni sekretar FS Srbije Zoran Laković rekao je da veruje da će disciplinski organi Evropske fudbalske unije (UEFA) biti objektivni prilokom kazne Srbiji.

Izvor:

Autor:

Default images

"Verujemo u objektivnost disciplinskih organa UEFA, iako se uvek nalazimo pod strahovitim pritiskom, što medija, što drugih struktura, kako iz Engleske, tako i iz drugih delova Evrope. Mi smo činjenice prezentovali Disciplinskoj komisiji UEFA i oni su doneli određenu odluku", rekao je Laković.

Laković smatra da UEFA neće podleći pritiscima kojima je izložena povodom incidenta na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.

Disciplinski inspektor odlučio je da se žali za sankcije u vezi sa incidentima na utakmica mladih reprezentacija Srbije i Engleske, koja je igrana u Kruševcu 16. oktobra.

"Očekivali smo tu žalbu jer je velika disproporcija odluke u odnosu na ono što je predložio tužilac. Ništa dalje ne mogu da kažem, dobili smo samo obaveštenje o žalbi, a ne konkretni dopis u kome bismo videli obrazloženje", rekao je Laković.

On je dodao da se očekuje da FS to obrazloženje dobije do 3. januara.

"Obrazloženje očekujemo do 3. januara, a do 8. imamo rok i mi i Fudbalska asocijacija Engleske (FA) da se žalimo. Sačekaćemo da primimo sva dokumenta i onda ćemo utvrditi naš sledeći korak", rekao je Laković.

Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Izrealu 2013. godine, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a na kraju meča došslo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova obe selekcije.

Reprezentativac Engleske Deni Rouz rekao je posle meča da su ga navijači u dva navrata pogodili kamenom, kao i da su ga tokom celog meč u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi.

Disciplinska komisija UEFA je kaznila Fudbalski savez Srbije sa 80.000 evra, a mladu reprezentaciju Srbije sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog nereda na utakmici.

Fudbaleri Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić kažnjeni su sa tri utakmice neigranja za bilo koju nacionalnu selekciju, Nikola Ninković sa dve, a Goran Čaušić sa četiri meča. Pored njih, visoke kazne dobila su dvojica trenera srpske selekcije.

UEFA je takođe suspendovala reprezentativca Engleske Stivena Kolkera na dve utakmice, a Tomasa Insa na jednu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve