Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.12.2012.

15:20

Runi: Nemanja je majstor i lider

Fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi rekao je da je fenomenalno to što u timu ima kapitena Nemanju Vidića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Užičanin je sjajan defanzivac i veliki lider, smatra najbolji engleski fudbaler.

Iako su Božić proveli na čelu, odbrana Mančester Junajteda primila je u prvih 18 kola sezone čak 25 golova (u prvih 12 samo je Norič primio više), ali se sada na teren vratio lider.

"Vidić je sjajan defanzivac i fenomenalno je imati u timu tako velikog lidera. Mi imamo nekoliko igrača u timu koji mogu da vode ekipu, ali Vidić je naš kapiten i on to radi", rekao je Runi britanskim medijima.

Vidić je nekoliko meseci odsustvovao zbog povrede, ali se prošle nedelje vratio na utakmici sa Sanderlendom, a protiv Svonsija u prošlom kolu odigrao je ceo meč.

"Bilo je lepo videti ga 90 minuta na terenu protiv Svonsija. Neko vreme je bio van terena i naporno je radio u teretani i na treningu. Sve je učinio da se vrati i biće od ogromnog značaja za ekipu od sada pa do kraja sezone", kazao je Runi.

Vidić je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, odakle je na leto 2004. prešao u ruski Spartak iz Moskve, da bi krajem 2005. prešao u Junajted.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve