Nova vest
Fudbal

Subota, 22.12.2012.

13:33

Benites: Lampard da dokaže da vredi

Menadžer Čelsija Rafael Benites rekao je da je na Frenku Lampardu da dokaže da ’plavci’ greše što mu ne nude novi ugovor.

Izvor: MM

Autor: MM

Default images

Prošle nedelje pojavila se informacija da bi kapiten i legenda kluba mogao da napusti „Stamford Bridž“ po isteku važećeg ugovora narednog leda.

Tome u prilog ide i da u poslednje vreme Lampard ne pruža onakve partije koje su ga krasile u poslednjih 11 i po sezona, koliko je u Čelsiju.

Najbolji način da se ponovo dokaže je na terenu“, istakao je Benites.

Benites je, takođe, istakao da je igračima mnogo lakše nego menadžerima u takvim situacijama.

Menadžeri zavise i od drugih ljudi, dok igrač izlazi na teren i trudi se da se pokaže u najboljem svetlu. Svi smo mi profesionalci, dajemo sve od sebe, i poslećemo videti šta će se desiti. Ali, najbolje rešenje je da bude još bolji na terenu“, naglasio je Benites.

Lampard je tokom ove godine imao problema i sa povredama, ali je poslednja dva meča počeo kao starter, a očekuje se da bude u prvih 11 na nedeljnom meču sa Aston Vilom, koji je na programu od 17 časova.

On je važan igrač za nas, kvalitetan, iskusan, pomaže timu da postiže golove i, naravno, pobeđuje. Veoma je motivisan za rad, uprkos sagi o njegovom ugovoru“, kaže Benites.

Dokaz za Benitesovu tvrdnju je i Lampardova reakcija pred polufinalnu utakmicu Svetskog klupskog prvenstva u Jokohami sa meksičkim Monterejem. Čelsi je kasnije u finalu poražen od Korintijansa sa 1:0.

Želeo je da igra od početka i nije bio naročito srećan“, rekao je Benites, „Moj posao je da pokušavam da izvučem najbolje iz svakog igrača i trudiću se da to učinim i sa Lampardom na svakoj utakmici“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve