Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.12.2012.

14:03

Dupli žreb za srpsku U19 selekciju

U sedištu UEFA obavljena su paralelno dva žreba reprezentacija do 19 godina za Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Generacija koja za šampionat kontinenta dospeva sledećeg leta (1994, selektor Ljubinko Drulović) već je prošla prvu fazu, a u drugoj igraće sa Slovačkom, Republikom Irskom i Švajcarskom.

Domaćin šampionata sledećeg leta biće Litvanija, a iz sedam grupa dalje idu samo pobednici. Sledeća generacija (1995, selektor Veljko Paunović), koja se bori za mesto u Mađarskoj 2014, dobila je sastav grupe prve faze.

Rivali našeg nacionalnog tima u grupi 7 biće Austrija, Kazahstan i Finska. Četiri tima igraće na turniru čiji domaćin će biti određen naknadno.

Po propozicijama iz svake od 13 grupa dalje idu po dva tima, a pridružiće im se i najbolja trećeplasirana ekipa. U drugoj fazi timovima se priključuje i vladajući šampion Španija.

U toj fazi 28 timova biće podeljeno u sedam grupa sa po 4 ekipe, a pobednici će nastupiti na prvenstvu u Mađarskoj 2014. godine.

Sa tog šampionata najbolji timovi će 2015. predstavljati Evropu na U20 Svetskom prvenstvu, čiji domaćin je Novi Zeland.

Specifičnost žreba bila je u tome što je na njemu prvi put bila uključena reprezentacija Gibraltara, koja je ušla u grupu 1, sa Hrvatskom, Češkom i Kiprom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

12 h

U fokusu

Vidi sve