Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.11.2012.

23:27

LE: Počinju raspleti

U četvrtak se igraju mečevi petog kola Lige Evrope, a na programu su 23 utakmice pošto je susret zmeđu Hapoela i Bilbaa odložen je zbog sukoba u Izraelu.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

U grupi A Liverpul čeka Jang Bojs, u C Fenebahče gostuje Olimpik Marseju, u E Štutgart putuje u Bukurešt, PSV čeka Dnjipro u F, a Totenhem gostuje Laciju u grupi J.

Srpski predstavnik u elitnom evropskom takmičenju Partizan svoj meč igra od 18 časova protiv Neftčija, a u istom terminu igra se i drugi susret u grupi H između milanskog Intera i Rubina u Kazanju.

Grupa A:
18:00 Anži – Udineze
21:05 Liverpul – Jang Bojs

Ukoliko Anži prikaže dobru formu kao i u domaćem prvenstvu i savlada Udineze, mogao bi već sada da se plasira u naredni krug takmičenja. Ruski tim posle četiri kola zauzima prvo mesto na tabeli, sa dve pobede, porazom i remijem, dok je Udineze poslednjeplasirani sa jednom pobedom, remijem i dva poraza.

Anžiju bi pobeda donela plasman u narednu rundu takmičenja, dok bi Italijani u slučaju poraza, zavisili od rezultata na meču Liverpul – Jang Bojs. Dva tima su u prvom susretu odigrala nerešeno (1:1).

Liverpulu bi pobeda kod kuće donela plasman u naredno kolo elitnog takmičenja, dok je Švajcarcima potreban trijumf na Enfildu ukoliko žele da ostanu u trci za prolaz dalje.

Oba tima imaju po šest bodov, ali zbog bolje gol razlike Liverpul trenutno zauzima drugo mesto u grupi, iza Anžija. Jang Bojs će biti eliminisan iz daljeg takmičenja umoliko izguzbi od Liverpula, a Anži kod kuće. Liverpul je na u prvom meču slavio sa 5:3, iako su domaćini 20 minuta pre kraja meča vodili sa 3:2.

Grupa B:
21:05 Akademika - Viktorija Plzenj
21:05 Atletiko Madrid – Hapoel Tel Aviv

Akademika je u prošlom kolu savladala prvoplasiranog u gupi B Atletik iz Bilbaa sa 2:0 i sada joj je potreban povoljam rezultat protiv Plzenja ukoliko želi da ostane u igri za prolaz dalje.

Akademika zauzima treće mesto u grupi i pet bodova manje od svog protivnika iz Češke i ukoliko ne želi da zajedno sa Hapoelom završi takmiočenje, mora savladati Viktoriju.

Sa druge strane, Česima je sve sem poraza dovoljno da odu u naredno kolo UEFA Lige Evrope. Na prošlom susretu, Česi si su uspeli da preokrenu rezultat i savladaju Akademiku sa 3:1.

Atletiko madrid prvoplasirani je u grupi B sa devet bodova, a pobeda protiv Izraelaca značila bi da su na dobrom putu da odbrane titulu, jer im donos plasna u nokaut gfazu.

Sa druge strane, Izraelci u slučaju poraza biće eliminisani iz daljeg takmičenja. Klub iz Madrida slavio je sa 3:0 u prvom susretu španskog i izraelskog kluba.

Grupa C:
21:05 Borusija Menhengladbah – AEL
21:05 Olimpik Marsej – Fenerbahče

Borusija iz Menhengladbaha ugostiće u četvrtak kiparski AEL iz Limasola, a za prolaz u naredni krug takmičenja potreban joj je trijumf, kao i pobeda Fenerbahčea nad Olimpikom iz Marseja. Za AEL bi poraz ili nerešen rezultat značio da definitivno završava takmičenje.

U prvi susret dva kluba završen je bez golova, a priliku da donese tri boda nemačkom timu propustio je Oskar Vendt kada je u nadoknadi vremena promašio penal.

Olimpiku iz Marseja u četvrtak je potrebna pobeda protiv turskog Fenerbahčea ukoliko želi i dalje da se takmiči u Ligi Evrope. Marsej je u subotu poražen i u domaćem prvenstvu, a najverovatnije će nastupiti bez tri glavna napadača.

Ukoliko prvoplasirtani u grupi C Fenerbahče izgubi na Velodromu, Marsej će zavisiti od rezultata na meču Borusija Menhengladbah – AEL. Ukoliko Borusija na svom terenu savlada AEL evropska priča Marseja biće završena.

Francuski klub je trenutno treći u grupi C sa pet bodova, koliko ima i druoplasirana Borusija iz Menhengladbaha. Marsej i Fenerbahče su u prvom susretu u Istanbulu odigrali nerešeno 2:2.

Grupa D:
21:05 Njukasl – Maritimo
21:05 Bordo – Klub Briž

Maritimo mora da prekine seriju nepobedivosti Njukasla na domaćem terenu, ukoliko želi da ispuni evropske ambicije i ostane u igri za prolaz dalje. Njukaslu bi pobeda nad portugalskom ekipom obezbedila prolaz među 32 najbolja timA. Prvi susret dva kluba u Ligi Evrope završen je bez golova.

Bordo je trenutno u lošoj formi i ukoliko želi da prođe u nokaut fazu potreban mu je trijumf u Belgiji u četvrtak. Sa druge strane kLUB Briž mora da prekine negativan skor (0-4) u susretima sa francuskim timom i pobedi ukoliko želi da izbegne eliminaciju iz Lige Evrope.

Ukoliko izgubi, Briž, koji je trećeplasirani sa četiri boda, završava takmičenje u Ligi Evrope, dok će se Bordo plasirati u narednu rundu. Bordo je u prvom susretu slavio sa 4:0, a to je bio ukupno treći susret dva tima u LE.

Grupa E:
21:05 Steaua – Štutgart
21:05 Molde Kopenhagen

Steaua sa deset bodova posle četiri odigrana kola, ubedljivo drži prvo mesto u grupi E, pa susret sa Štutgartom za rumunskog predstavnika nema veliki rezultatski značaj, jer i u slučaju poraza, može da se plasira u naredni krug takmičenja.

Tim iz Bukurešta plasiraće se među 32 najbolja tima, ukoliko u drugom meču grube E Molde savlada Kopenhagen. Štutgartu je za prolaz dalje neophodna pobeda i nerešen rezultat na meču u Norveškoj. Dva tima odigrala su nerešeno (2:2) na prvom susretu u Nemačkoj.

Učesnici skandinavskog derbija svesni su da im pobeda ne garantuje plasman u naredno kolo takmičenja u UEFA Ligi Evrope. Molde je nedavno odbranio titulu u prvenstvu Norveške, a dobrom rezultatu nada se i u četvrtak kada će ugostiti Kopenhagen.

Pobeda za oba tima predstavlja nadu da mogu nešto da urade u poslednjem kolu, međutim, ukoliko odigraju nerešeno, a Štutgart savlada Steauu, oba tima biće eliminisana iz daljeg takmičenja.

Na prvom meču koji je odigran u Danskoj, Kopenhagen je slavio sa 2:1. Bio je to ujedno prvi susret koji je Molde odigrao sa nekim danskim timom.

Grupa F:
21:05 PSV – Dnjipro
21:05 AIK – Napoli

PSV će u četvrtak ugostiti ekipu Dnjipra, a neophodna su im sva tri boda ukoliko žele da zadrže šansu za plasjman među 32 najbolja tima. Ukrajinski tim zauzima prvo mesto u grupi F sa devet bodova, dok su Holanđani poslednji sa četiri boda iz četiri meča.

Dnjipru bi pobeda donela siguran prolaz u narednu rundu takmičenja, dok PSV zavisi od ishoda meča AIK - Napoli. Poraz PSV i pobeda AIK-a, eliminisaće holandski tim iz daljeg takmičenja, a ista sudbina ga čeka i u slučaju nerešenog rezultata i trijumfa Napolija.

Ukrajinski tim u prvom susretu je bio siguran i slavio sa 2:0 protiv PSV iz Ajndhovena. U prvom meču dva tima, ove sezone u Ligi Evrope, Napoli je slavio sa 4:0, pa je švedskom klubu sada potrebna pobeda ukoliko žele i dalje da se bore za plasman u naredno kolo.

AIK je treći u grupi F, sa četiri boda dok je Napoli drugoplasirani sa šest bodova. Šveđani moraju da izbegnu poraz na svom terenu ukoliko žele da se bore za prolaz dalje u šestom kolu, dok Italijani uz pobedu i poraz PSV od Dnjipra sigurno idu dalje.

Grupa G:
19:00 Videoton – Genk
19:00 Bazel – Sporting

Genk je kao prvoplasirani u grupi G, na pobedu od plasmana u nok-aut fazu Lige Evrope, dok Videoton, kao drugi u grupi, pobedom takođe želi da obezbedi prolaz dalje.

Videotonu će u četvrtak igrati na domaćem terenu, a potrebna mu je pobeda i poraz Bazela od Sportinga u drugom susretu grupe G. Sa druge strane Genk će, bez obzira na druge rezultate, pobedom obezbediti plasman u narednu fazu.

Belgijski tim, savladao je mađarskog predstavnika sa 3:0, kada su se prvi put sreli ove sezone. Bazel ima negativan skor sa portugalskim timom, pošto u pet susreta nije uspeo da zatrese mrežu Sportinga.

Novu priliku imaće u petom kolu Lige Evrope, međutim Sporting će sigurno pružiti jak otpor, pošto se oda tima bore za opstanak u daljem takmičenju. Sporing je trenutno poslednji u Grupi G sa dva boda iz četiri meča, dok su Švajcarci treći sa pet bodova.

Bazel će, bez obzira na rezultat u četvrtak, imati šansu da se bori za plasman i u šestom, poslednjem, kolu, međutim, za Sporting bi poraz značio eliminaciju. Ipak, u slučaju remija, postoje teoretske šanse da obezbedi prolaz dalje. Meč u Lisabonu bio je četvrti susret dva kluba u evropskim takmičenjima, a završen je bez golova.

Grupa H:
18:00 Neftči – Partizan
18:00 Rubin – Inter

Susret dva kluba koja su već obezbedila prolaz u narednu rundu takmičenja igraće se za prestiž. Biće ovo četvrti susret dva tima, a ruski i italijanski klub boriće se za prvo mesto u grupi, s obzirom da imaju po deset bodova.

Prvo mesto u grupi donosi i lakšeg protivnika u narednoj fazi takmičenja. U prvom susretu ove sezone Inter i Rubin odigrali su u Milanu nerešeno (2:2).

Duel srpskog i azerbejdžanskog kluba biće borba za prvu pobedu ove sezone u Ligi Evrope. Oba tima posle, četri kola imaju jedan bod, i nalaze se na začelju grupe H, bez šansi za dalji plasman. Meč u Beogradu završen je remijem, bez golova.

Grupa I:
19:00 Sparta Prag – Lion
19:00 Hapoel – Atletik Bilbao otkazano

Sparti je potreban samo bod da bi se plasirala u naredni krug takmičenja, međutim to će biti veliki izazov, pošto joj u goste dolazi lider grupe I Olimpik iz Liona.

Ipak, bez obzira na ishod drugog meča grupe Hapoel – Atletik Bilbao, tim iz Praga plasiraće se dalje. Lionu je takođe potreban bod da se učvrsti na prvom mestu u grupi. Francuski tim slavio je u Pragu sa 2:1 u prvom meču koji su dva kluba odigrala.

Grupa J:
19:00 Lacio - Totenhem
19:00 Panatinaikos - Maribor

Ništa nije rešeno ni u ovoj grupi, ali bi 5. kolo moglo da odluči neke stvari. U derbiju grupe u Rimu se sastaju Lacio i Totenhem. Rimljani imaju dva boda više i pobeda bi im osigurala narednu rundu.

Šansu iz pozadine vreba Maribor, ali očekuje ga teško gostovanje u Atini kod Panatinaikosa. Grci još nemaju pobedu, ali ni Lacio ni Totenhem nisu slavili na njihovom terenu.

Grupa K:
19:00 Metalist - Bajer Leverkuzen
19:00 Rozenborg - Rapid Beč

Metalist i Bajer su obezbedili nastavak takmičenja, a u međusobnom duelu odličivaće o prvom mestu u grupi K. Nemci još uvek nisu primili gol, a međusobni duel u Leverkuzenu završen je bez pobednika. To je bio jedini remi dva tima.

Rozenborg i Rapid igraće za prestiž. Norvežani su slavili u Beču, pa Austrijanci žele revanš i bar jedan bod pre kraja takmičenja.

Grupa L:
19:00 Hanover - Tvente
19:00 Helsingborg - Levante

Hanover je obezbedio plasman u nokaut fazu, ali ne i prvo mesto na tabeli. Ima tro boda više od Levantea, kojem za vrat diše Tvente.

Holanđani loše igraju u LE ove sezone, još uvek nemaju pobedu, ali bi im trijumf u Nemačkoj doneo šansu za nastavak takmičenja. Levente ima meč loptu, ali gostuje Helsingborgu, koji se sigurno neće predati u poslednj dva kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve