Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.11.2012.

13:39

"Šahtjor je klub bez morala"

Šahtjor iz Donjecka savladao je Noršeland sa 5:2 u meču petog kola Lige šampiona, međutim, ceo meč ostao je u senci sramnog gola Brazilca Adrijana u 25. minutu.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Brazilac je na meču postigao het-trik, a ovom pobedom Šahtjor se praktično kvalifikovao za nokaut fazu LŠ.

Sporni momenat na utakmici dogodio se neposredno nakon što je Morten Nordstrand dobio pomoć lekara, kada je Vilijan uputio loptu ka golu Nordšelanda u fer-plej nameri da domaćin započne novi napad.

Adrijano, koji očigledno nije bio svestan sa kojom namerom je Vilijan poslao loptu, iskoristio je neodlučnost odbrane domaćina, izašao sam ispred golmana Hansena, prešao ga i postigao gol, koji je naišao na osudu fudbalske javnosti širom Evrope i sveta.

“Ne znam da li su igrači Šahtjora banditi, ali siguran sam da su pojedini čelnici, igrači i treneri ljudi bez morala”, rekao je trener Nordšelanda Kasper Hjulmand.

Hjulmand je istakao da je, pored toga što je gol trebao da bude poništen, Adrijano morao da dobije i crveni karton zbog sramnog ponašanja, kao i zbog toga što nije poštovao protivnika, iako na levom rukavu dresa nosi UEFA natpis ‘Respect’.

“Na igračima je da odluče da li će poštovati protivnika ili ne. Mi, treneri, se uvek zalažemo za to da poštujemo i maksimalno cenimo svakog protivnika i pravila igre. Prema nekom mom mišljenju, Luis Adrijano je morao da dobije crveni karton zbog ponašanja pre i nakon postignutog gola.”

Kapiten Nordšelanda Nikolai Stokholm izjavio je da je očekivao da će igrači i trener Šahtjora pustiti domaćina da postigne gol.

“Adrijano ne razume koncept respekta prema protivniku i pravilima fudbala. Nakon njegovog gola pogledao sam levi rukav svog dresa, na kome piše nešto o respektu, međutim, moguće je da on nema takav dres. Mi smo očekivali da će nas Šahtjor pustiti da damo gol, i mislim da je polovina njihovog tima to i želela, međutim, ona druga polovina nije razmišljala u tom pravcu”, rekao je Stokholm.

On je dodao da je Darijo Srna bio jedan od onih koji su želeli da Nordšeland postigne gol, međutim, svi na terenu su bili zbunjeni zbog cele situacije.

Međutim, i pored cele situacije na terenu, Nordšeland je uspeo da povede preko Lorencena, a trener Hjumland je tu priliku iskoristio i proslavio gol ispred suparničkog trenera, Mirčea Lučeskua.

Trener šampiona Ukrajine rekao je da je insistirao na tome da igrači puste domaćina da postigne gol za vođstvo, a da zbog zbunjenosti svih igrača na terenu to nije desilo.

“Pitao sam Adrijana šta mu se desilo, on mi je odgovorio da mu je proradio instikt, da je video loptu koja dolazi ka njemu, i prosto je predriblao golmana i postigao gol. Rekao sam igračima da puste domaćina da postigne gol, međutim, svi su bili zbunjeni i nisu bili svesni šta se desilo. Tek kada smo primili drugi gol počeli smo ponovo da igramo. Mnogo mi je žao zbog svega što se desilo na meču.”

Na sajtu Nordšelanda izašao je tekst sa natpisom “Skandalozni potezi Šahtjora skrenuli pažnju sa fudbala”, a sam potez Adrijana ocenjen je kao bezobrazan, ružan i skandalozan širom Evrope i sveta.

Vezni fudbaler Nordšelanda Soren Kristijansen izjavio je da je tokom poluvremena prišao treneru Šahtjora i rekao mu da se ponaša potpuno neodgovorno.

“Prišao sam mu čim je sudija odsvirao kraj prvog poluvremena i rekao mu da se ponaša jako neodgovorno, da je skandalozno to što Adrijana nije izveo iz igre, mnogo ružnih reči je izrečeno u tim trenucima, i mogu samo da kažem da se nismo složili oko cele te situacije.”

Utakmica Nordšeland – Šahtjor završena je rezultatom 5:2, i tom pobedom ukrajinski klub je praktično obezbedio prolaz u nokaut fazu, pošto sada ima 10 bodova, Juventus ima devet, a Čelsi sedam.

U poslednjem kolu Šahtjoru je potreban samo bod kako bi takmičenje u grupi završio na prvom mestu, a tim Mirčea Lučeskua igra meč upravo protiv Juventusa, sa kojim se bori za prvo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve