Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.11.2012.

21:21

"Da pokažemo respekt prema Srbiji"

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker rekao je da je selektor reprezentacije Igor Štimac zaslužio "packe".

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Šuker je to izjavio zato što je Štimac najavio da bi generali Ante Gotovina i Mladen Markač mogli da izvedu početni udarac na utakmici sa Srbijom.

Ipak hrvatski selektor je u saopštenju naveo da su njegove reči izvučene iz konteksta.

"Govor generala Gotovine i Markača bio je najbolji, kratak i jasan, gledajmo u budućnost. Neko se malo zaigrao pa će biti malo packi. Nadam se da su i generali navijači i da mogu da dođu na stadion. Ne treba da se gleda ko će da izvede početni udarac, već kako da se ode na SP u Brazil i kako osvojiti tri boda", rekao je Šuker gostujući na hrvatskoj televiziji Z1.

Davor Šuker je pozvao na smirivanje strasti i izdizanje iznad prošlosti.

"Moramo da pazimo, ta utakmica je nešto iznad svega. Tražili smo pre par meseci da se tenzije smire i tako moramo i da se ponašamo. Moramo da pokažemo respekt prema Srbiji. Moramo da pokažemo da smo civilizovana država, da ulazimo u Evropsku uniju. Hajde da se izdignemo iz okova prošlosti."

Utakmica kvalifikacija za SP u Brazilu izmedju Hrvatske i Srbije igra se 22. marta na zagrebačkom Maksimiru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve