Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.11.2012.

20:21

Adler: Strahovao sam za svoj život

Golman nemačkog bundesligaša Hamburgera Rene Adler otkrio je da je svojevremeno strahovao za svoj život, nakon što je bio u opasnosti da padne u depresiju.

Izvor:

Autor:

Default images

Adler kaže da mu je kroz glavu neprestano prolazio kolega Robert Enke, koji je 2009. godine izvršio samoubistvo.

Morao sam da budem opreznan da ne padnem u depresiju. Enke i ja bili smo veoma slični, obojica smo bili osetljivi i mrzeli smo pritisak oko nas. Bio sam mnogo, mnogo uplašen da ne krenem njegovim putem", izjavio je Adler nemačkom magazinu "Star".

Pomisao da izvrši samoubistvo Adler je opisao kao "bajku" posle emocionalnog sloma 2010, priznajući da je imao sreće da ne završi kao njegov kolega i prijatelj.

Dvadesetsedmogodišnji Adler, bivši golman Bajera iz Leverkuzena, ove sezone je nakon impresivnih odbrana u dresu Hamburgera ponovo zaslužio poziv u nacionalnu reprezentaciju, prvi put posle dve godine.

"Patio sam od brojnih povreda i nisam mogao da izdržim ogroman pritisak. Kad god sam branio nisam se osećao prijatno u potpunosti i to je uticalo na glavu. Moj život je bio veoma fokusiran na fudbal i primetio sam da to nije dobro, čak kontraproduktivno za mene. Naučio sam da razdvojim posao i zadovoljstvo, što je bilo veoma korisno", rekao je Adler, koji je od 2008. odigrao 10 utakmica u dresu reprezentacije Nemačke.

Njegov kolega Enke izvršio je samoubistvo 2009. u 32. godini nakon što je pao u depresiju zbog gubitka ćerke 2006.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve