Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.11.2012.

19:22

Škoti ne žure, selektor pred Srbiju

Škotska fudbalska asocijacija novog selektora izabraće pred utakmice sa Velsom i Srbijom, zakazane za mart.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Škoti, koji igraju u kvalifikacionoj grupi sa Srbijom, otpustili su Krega Levina posle serije loših rezultata.

Među kandidatima za mesto selektora škotskog tima su bivše zvezde te reprezentacije Gordon Strahan I Džo Džordan, kao i doskorašnji menadžer Boltona Oven Kojl. Tim je u prijateljskom meču sa Luksemburgom vodio selektor mladih Bili Stark.

Levin je otkaz dobio početkom meseca, posle loših rezultata koji su taj tim zakucali za dno grupe, u kojoj uz naš tim igraju još Hrvati, Belgijanci i Makedonci. Za 12 mečeva pod njegovom kontrolom Škoti su dobili 3, a izgubili 5, a jedini su tim bez pobede u grupi.

“Želimo da dovedemo najboljeg mogućeg selektora, i iskoristićemo sve potrebno vreme za to”, kaže Stjuart Regan, izvršni direktor SFA. “Veliki broj zaintereseovanih za to mesto, kao i spekulacije medija jasno pokazuju da je mesto selektora naše zemlje atraktivno”.

Regan je dodao da je impresioniran Starkom u uakmici sa Luksemburgom, koju su Škoti dobili 2:1.

“Doneo nam je neophodnu pobedu, i vodio tim na impresivan način”, kaže izvršni direktor.

Naša selekcija gostovala je na startu kvalifikacija u Glazgovu i odigrala bez golova. Revanš u Nišu igra se 26. marta, a 4 dana ranije na Hempden stižu Velšani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve