Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.11.2012.

08:38

Čović vodi Zvezdine finansije

Upravni odbor Crvene zvezde na sednici u sredu, kojom je predsedavao potpredsednik Aleksandar Antić konstatovao je ostavku predsednika kluba Vladana Lukića.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Članovi UO upoznati su sa dogovorom koji je postignut na sastanku sa prvim potpredsednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, a u vezi podrške države koja će biti pružena u cilju konsolidacije i stabilizacije Crvene zvezde.

U skladu sa dogovorom, UO je izabrao Radnu grupu koja će raditi na stabilizaciji i konsolidaciji kluba. Radnu grupu čine predsednik Dragan Džajić, Petar Škundrić, Nebojša Čović, Branko Radujko, Aleksandar Antić, Ivica Tončev, Zoran Stojadinović, Miodrag Lemajić, Slaviša Kokeza i Predrag Ćulibrk.

UO ‘crveno-belih’ izabrao je i Komisiju za finansije na čijem čelu se nalazi Nebojša Čović.

Utvrđeno je da su osnovni zadaci Radne grupe i Komisije za finansije hitna stabilizacija kluba, rešavanje finansijskih problema, deblokada klupskog računa i priprema za izbor klupskog rukovodstva.

Sastanku UO prisustvovao je i predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić, kao i članovi Radne grupe Čović, Radujko i Džajić.

Lukić je u utorak i zvanično posle tri i po godine podneo ostvaku na tu funkciju jer je, kako kaže, izgubio energiju i snagu. Kasnije istog dana održan je hitan sastanak na "Marakani", gde je doneta odluka da Radna grupa, na čelu sa Džajićem, vodi klub do izbora koji će biti zakazani za kraj ove ili početak sledeće godine.

Lukić je na mesto predsednika došao 26. maja 2009. godine. Zatekao je klub u blokadi i sa velikim finansijskim problemima. Kada je došao procenjeno je da klub duguje 23 miliona evra, već u decembru 2009. je saopštio da je dug smanjen za šest miliona evra, a dve godine kasnije javnost je saznala da je dug blizu 40 miliona evra.

Crvena zvezda nalazi se u velikim finansijskim problemima. Vučić je u utorak izjavio da klub iz Ljutice Bogdana duguje preko 60 miliona evra.

Ni na takmičarskom planu situacija nije bolja - u poslednjih pet godina nije osvojena titula, Zvezdi su pripala dva kupa, a poslednja evropska jesen igrana je (bez osvojenog boda) 2007. godine.

Tokom Lukićevog boravka na čelu kluba ekipu su vodili Vladimir Petrović, Ratko Dostanić, Aleksandar Kristić, Robert Prosinečki i Aleksandar Janković.

Više o situaciji u Crvenoj zvezdi pročitajte u tekstu Vladimira Novakovića u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve