Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.10.2012.

17:54

"Brzo reagovanje nadležnih organa"

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić izjavila je da pravovremeno reagovanje nadležnih organa pokazuje odlučnost države u borbi protiv nasilja u sportu.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Marićeva je reagovala povodom krivičnih prijava koje je kruševačka policija podnela protiv 12 osoba zbog sumnje da su na utakmici mladih fudbalskih reprezentacija između Srbije i Engleske izvršili krivično delo nasilja na sportskoj priredbi ili javnom skupu, ali i povodom procesuiranja autora spornog transparenta u Novom Pazaru.

"Stadioni su mesto gde treba uživati u sportskom nadmetanju, a ne poligon za tuču i provokacije. Država je opredeljena da sportske priredbe učini bezbednim i borićemo se da se incidenti na stadionima više ne ponavljaju", istakla je Marićeva dodajući da je borba protiv nasilja na sportskim manifestacijama jedan je od prioriteta Ministarstva omladine i sporta.

"Zbog toga sam nakon dogadjaja u Kruševcu insistirala na hitnom formiranju Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja u sportu, na čijem je čelu danas premijer Ivica Dačić, dok je drugi čovek Saveta prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. U borbi protiv nasilja na sportskim manifestacijama radićemo timski i zajednički”, naglasila je ministarka Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve