Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.10.2012.

15:52

Klatenburg pod policijskom istragom

Engleska policija pokrenula je istragu povodom optužbe da je sudija Mark Klatenburg tokom meča Čelsi - Mančester Junajted vređao igrače londonskog tima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Policiji je pismenu prijavu podneo advokat dvojice fudbalera Piter Herbert.

Fudbalska asocijacija Engleske već je započela svoju istragu ovog slučaja, nakon što se Čelsi žalio da je sudija Klatenburg dvojicu njihovih igrača vređao na rasnoj osnovi, uz korišćenje "neprikladnog rečnika".

"Londonska policija nije dobila nikakvu prijavu od Čelsija, kao ni od Fudbalske asocijacije Engleske", kaže se u saopštenju policije engleske prestonice.

Navodi se da će policija nastaviti sa radom na rasvetljavanju ovog slucaja "u saradnji sa Čelsijem i FA".

Utakmica na Stamford Bridžu završena je u nedelju pobedom Junajteda od 3:2, a domaćin je uložio žalbu na suđenje Klatenburga, što zbog spornih komentara, što zbog činjenice da je neopravdano pokazao crveni karton Fernandu Toresu, a potom priznao pogodak Havijera Ernandesa iz ofsajda.

Klatenburg bi za fudbalske greške mogao da bude suspendovan između četiri i osam utakmica, a ukoliko se dokaže da je bilo rasizma, onda mu sledi doživotna suspenzija i izbacivanje iz fudbala.

Klatenburg ima 37 godina, mečeve Premijer lige sudi od 2004, a znak FIFA nosi od 2006. godine.

Letos je bio glavni arbitar u finalu Olimpijskih igara u Londonu, a nedavno je sudio revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope između Bordoa i Crvene zvezde, kada je dosudio sporan penal u nadoknadi kojim je Zvezda eliminisana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve