Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.10.2012.

11:58

Mesi: Nisam sebičan

Dobitnik "Zlatne kopačke" za najboljeg golgetera Evrope u prošloj sezoni Lionel Mesi, rekao je da ne smatra da je sebičan fudbaler.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Nikad sebe nisam smatrao sebičnim fudbalerom, iako ima onih koji tako misle. Nisam mnogo menjao stil igre iz perioda kada sam imao tri ili četiri godine i igrao fudbal u kraju."

"Uvek sam bio najniži u školi i timu, ali to mi nikada nije predstavljalo problem", rekao je Mesi za sportski dnevnik "Marka".

Napadač Barselone je prošle sezone u španskoj Primeri postigao 50 golova i oborio rekord Rumuna Dudua Đorđeskua koji je u sezoni 1976/1977 igrajući za bukureštanski Dinamo postigao 47 pogodaka.

Mesi je dodao da prelazak iz Argentine u Španiju budi lepa, ali i loša sećanja.

"Bio sam srećan, jer je sve bilo novo za mene, ali u isto vreme nije bilo lako, jer sam bio daleko od kuće, porodice i prijatelja. Takodje, u početku nisam mogao da igram zbog povrede i problema sa papirima", rekao je Mesi, koji je sa 13 godina došao u Barselonu iz Njuel Old Bojsa.

U razgovoru za španski list Mesi je otkrio da ne oseća povećanu odgovornost otkako je trener Pep Gvardiola napustio Barselonu, istakavši da "ovom timu nije potreban lider".

On je dodao da neće insistirati da njegov sin Tijago po svaku cenu postane fudbaler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve