Nova vest
Fudbal

Subota, 27.10.2012.

09:11

Falkao stiže u Čelsi za 60 miliona

Verovatno najbolji klasični napadač sveta Radamel Falkao potpisaće u januaru za Čelsi za 48 miliona funti, prenosi portal goal.com.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič odlučio je da aktivira klauzulu od 60 miliona evra koju Kolumbijac ima u svom ugovoru u Atletiko Madridu.

Za Falkaa je zainteresovan i Mančester siti, ali šampioni Engleske su se izgleda pomirili da će bivši igrač Porta za novu gostinu preći ipak na Stamford Bridž.

Menadžer Čelsija Roberto Di Mateo želi Kolumbijca pošto u timu trenutno ima samo Fernanda Toresa kao klasičnog napadača.

Falkao, koji je postigao 12 golova na osam nastupa za Atletiko ove sezone, savršeno bi se uklopio u Čelsi gde bi igrao ispred Azara, Mate i Oskara.

Atletiko želi očajnički da zadrži svog najboljeg igrača, ali neće imati opciju ukoliko bude aktivirana klauzula u ugovoru za igrača koga su platili 34,7 miliona funti kada su ga 2011. doveli iz Porta.

Siti još uvek može da se umeša i pokvari posao Čelsiju, ali će pre toga morati da se odrekne nekog od svoja četiri napadača (Aguero, Teves, Džeko, Baloteli).

Falkao je u prvoj sezoni u Madridu postigao 36 golova osvojivši sa klubom Ligu Evrope, a pažnju Čelsija definitivno je skrenuo početkom ove sezone kada je razbio ‘plavce’ u Superkupu Evrope. Atletiko je slavio sa 4:1 uz tri gola Kolumbijca.

Abramovič je ove sezone već potrošio 70 miliona funti na Azara, Mosesa, Marina, Oskara i Aspilkuetu, ali je spreman za još jedan veliki transfer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve