Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.10.2012.

22:07

Berluskoni ostaje na čelu Milana

Silvio Berluskoni ostaje posvećen svom fudbalskom klubu Milanu, rekao je jedan od direktora sedmostrukog evropskog prvaka.

Izvor:

Autor:

Default images

Tako su odbačene spekulacije da je bivši italijanski premijer spreman da proda klub.

Berluskoni je vlasnik roso-nera od 1986. godine i pod njegovim vođstvom osvojeno je pet titula šampiona Evrope, a ti veliki uspesi pomogli su imidžu popularnog milijardera kada se uključio u politiku devedesetih.

Poslednjih godina, međutim, Milan ne beleži očekivane rezultate, a istovremeno je 76. godišnji Berluskoni imao političkih i pravnih problema i suočen je sa optužbom da je spavao sa maloletnom prostitutkom.

Bilo je spekulalcija da je spreman da proda klub, ili barem deo akcija, vlasniku kompanije za proizvodnju čokolade Mikeleu Fereru, koji se pominje kao mogući kupac.

Direktor Milana Umberto Gandini rekao je da je priča o prodaju kluba bila neizbežna kada je veliki deo kontinentalne Evrope zahvatila ekonomska kriza, ali da u nju malo ko veruje.

"Mislim da je Berluskoni jedan od najposvećenijih vlasnika nekog kluba. Prilično sam siguran da će on, njegova porodica i kompanija nastaviti da nas podržavaju", izjavio je Gandini.

Milan je prošlu sezonu završio na drugom mestu italijanske Serije A, a trenutno posle sedam odigranih kola zauzima 11. poziciju sa čak 12 bodova zaostatka za vodećim šampionom Juventusom i Napolijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve