Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.10.2012.

22:55

Muamba na sastanku sa Blaterom

Predsednik FIFA Sep Blater do kraja meseca sastaće se sa Fabrisom Muambom, koji se neočekivano brzo oporavio od teškog srčanog udara pretrpljenog u martu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

24-godišnji Muamba je u avgustu bio primoran da se oprosti od fudbala, pet meseci pošto je kolabirao na utakmici Boltona i Totenhema, a sada kaže da ga interesuje sportska politika.

Volim takvu vrstu obaveza, donošenje odluka. Dovoljno je smešno što imam sastanak sa Blaterom. Možda ima neki posao za mene“, izjavio je nekadašnji mladi engleski reprezentativac, čija je sudbina izazvala veliku pažnju širom sveta.

Muamba, čije srce nije kucalo 78 minuta posle kolapsa na „Vajt Hart Lejnu“, rekao je da se uspešno oporavlja, ali da još pati od gubitka pamćenja.

Koliko sam upoznat, lekari su rekli da će biti potrebno oko godinu dana da se moja memorija vrati u normalu. Dakle, imam mali problem sa pamćenjem, ali trudim se da o tome ne mislim previše. Nastojim da uživam u životu, provodim vreme sa porodicom i izbegavam da radim stvari koje bi mogle da me vrate u nekadašnju situaciju“, zaključio je Muamba.

Na sastanak sa Blaterom 30. oktobra u sedištu FIFA u Cirihu sa njim će ići predsednik Boltona Fil Gartsajd i klupski lekar, a obojica veruju da bi Muamba mogao da dobije ambasadorski posao u svetskoj ’kući fudbala’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve