Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.10.2012.

19:17

Aogo nije igrao zbog depresije

Defanzivac Hamburgera i reprezentacije Nemačke Denis Aogo otkrio je da je depresija razlog njegovog tronedeljnog odsustva iz fudbala na startu Bundeslige.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

"Na kraju predsezone sve teže i teže sam ustajao. Mislio sam da je to samo faza i pokušao sam da je prebrodim, ali sam došao do tačke kada to više nije bilo moguće", izjavio je 25-godišnji Aogo nemačkom dnevniku "Bild".

"Kada telo prestane da radi, problem ode u glavu. Bio sam depresivan i nisam osećao ništa", rekao je Aogo, koji je rođen u Karlsrueu od majke Nemice i oca Nigerijca.

Aogo je igrao za Hamburger u prva dva kola domaćeg prvenstva, a zatim ga je klub poslao u Insbruk, u Austriji, da se leči od infekcije.

"Bio sam potpuno u autu prvih deset dana, a onda su energija i motivacija počeli da se vraćaju. Trčao sam svaki dan, vozio bicikl, i danas mogu da kažem da se osećam zaista dobro. To je sjajan osećaj", rekao je Aogo, koji je dres reprezentacije Nemačke nosio na 10 mečeva.

Depresija je vruća tema među profesionalnim fudbalerima u Nemačkoj, nakon što je bivši reprezentativni golman Robert Enke otkrio da je godinama patio od mentalne bolesti, pre nego što je izvršio samoubistvo u novembru 2009.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve